Groene en blauwe gordels zetten beste beentje voor in Lokeren


Op 10 november 2007 hebben we met 11 jonge judoka’s van onze club deelgenomen aan het groen-blauw tornooi in Lokeren.

Bij de meisjes -15 jaar (-48 kg) heeft Sanne Govaert haar eerste wedstrijd verloren. Tot onze spijt kreeg zij geen herkansing meer.
Bij de jongens -15 jaar hebben Jens Thiebaut (-50 kg), Lennert Mincke (-55 kg) en Daan Foubert (-66 kg) eveneens hun eerste kamp verloren. Zij kregen ook geen herkansing! Hun tegenstanders hadden meer ervaring en volgende keer lukt dit vast al beter!

Niels Staelens (-42 kg) ook -15 jaar, heeft zich goed ingezet maar verloor zijn eerste kamp. Aangezien zijn tegenstander de finale haalde kreeg Niels een herkansing en mocht hij de mat op om te vechten voor de derde plaats. Hij zette zijn beste beentje voor maar verloor uiteindelijk deze wedstrijd. Goede inzet, Niels!

Wolf Vekeman vocht in de categorie -50 kg een uitstekende eerste kamp en won met houdgreep: ippon! In de tweede kamp moest hij echter de duimen leggen tegen Adlan van Zele. Wolf mocht kampen voor de derde plaats en heeft dit schitterend gedaan, opnieuw ippon gescoord met houdgreep. Een verdiende 3de plaats voor Wolf!!

In de late voormiddag kwamen de judoka’s -17j in actie. Sander Buyse (-60 kg) won zijn eerste kamp door een fout van de tegenstander. In de tweede kamp moest hij zijn meerdere erkennen in Aslan van Mortsel. Sander mist eveneens nog een beetje ervaring en kon ook zijn kamp om de bronzen medaille niet winnen.

Arnaud Stevens en Wouter Waeytens kampten beide in de categorie -66 kg. Arnaud verloor zijn eerste kamp en kreeg geen herkansing meer. Wouter verloor eveneens zijn eerste kamp maar kreeg wel herkansing en mocht vechten voor de 3de plaats. Hij begon de kamp gemotiveerd maar kon niet winnen. Blijven trainen, jongens!

Timothy Aerts (-17,-81 kg) en Pieter Mertens (-20j/+20j, -66 kg) waren beiden met maar 3 judoka’s in hun categorie en mochten dus 2x kampen. Ze hebben gedaan wat ze konden maar op wedstrijd gaat het er hard aan toe! Beiden een 3de plaats!

Iedereen heeft zich goed ingezet en we hopen dat ze uit deze ervaring leren.
Nog een speciale dikke proficiat voor Wolf!!

Advertentie