Interclub zaterdag 7 november (2)


Op zaterdag 7 november was het eindelijk zover: de eerste competitiedag van de interclub. Onze judoka’s hadden ernaar uitgekeken en waren dan ook goed voorbereid. Er stonden 5 ontmoetingen op het programma.

De eerste tegenstander was Hamme. Dries won met een prachtige uchi mata: ippon! Het eerst punt was binnen. Sander kon op voorsprong komen en scoorde 2 x yoku met een counterbeweging maar moest dit uiteindelijk nog uit handen geven en verloor met ippon. Zo verliep het ook met Thomas en Robin die ook eerst voor een yoku op het scorebord zorgden. Ook de anderen moesten hun meerdere herkennen in de tegenstander. Hamme won met 6-1.

De tweede ploeg was Aalter. De spieren waren opgewarmd, de motivatie groeide… Thomas scoorde 2 x yoku en waza ari (ko uchi gari, seoi nage) en beëindigde de kamp met ippon: morote seoi nage! Robin volgde zijn voorbeeld en won eveneens zijn wedstrijd met ippon (grondwerk: juji gatame). Ook Jan bezorgde de ploeg een punt met o uchi gari, hij scoorde daarmee een waza ari. Maar het snelste punt tegen Aalter was van Hans, binnen de 3 seconden een mooie maki komi en ippon… We wonnen met 4-3 tegen Aalter. Super!

Derde wedstrijd was tegen Oudenaarde. Thomas scoorde opnieuw een ippon met seoi nage. Aristo kon na een mooie tai o toshi zijn tegenstander in houdgreep nemen en zorgde eveneens voor een punt. Hans scoorde opnieuw ippon met een overname (ko soto gari). Dries zorgde voor een waza ari op het scorebord, maar liet zich alsnog verrassen en verloor met ippon. Uiteindelijke balans: 4-3 voor Oudenaarde. Nipt verloren, dus.

Izegem was de volgende tegenstander. Thomas zette zijn overwinningsreeks verder en zorgde opnieuw voor een ippon met de overnametechniek tani otoshi. Robin plaatste, net als tegen Aalter, een ippon op het bord met een juji gatame. De overige judoka’s deden hun best maar konden hier niet voor meer punten zorgen. Einduitslag: 5-2, in het voordeel van Izegem.

Als laatste wedstrijd van deze dag mochten we het opnemen tegen Geraardsbergen. De vermoeidheid nam toe, maar de motivatie was nog groot. Dries won zijn kamp mooi met ippon en ook Sander nam een puntje in de -60 kg. Robin scoorde het laatste punt van de dag in ons voordeel, hij won ook met ippon (overnametechniek tani otoshi). De andere judoka’s probeerden nog met hun laatste krachten te scoren maar het mocht niet zijn… Verloren met nipte 4-3 cijfers!

Winnen en verliezen ligt soms heel erg dicht bij elkaar. We hebben het met 13 winnende wedstrijden en zelfs het halen van enkele punten voor op de shiai-kaarten helemaal niet slecht gedaan! Het was een aangename sportieve voormiddag voor de judoka’s en de supporters.. Ook de coach-trainer Koen en trainer Ronny zijn zeer positief: er is mooi judo getoond en volgende wedstrijddag kunnen we dat zeker nog omzetten in winst. Proficiat Sander, Thomas, Aristo, Robin, Jan, Hans en Dries! En… blijven trainen!!

Advertentie