Interclub zaterdag 28 november

Vol goede moed en mèt versterking startten onze heren aan de 2de wedstrijddag van de interclub. Hans, Jan Mortier, Stan, Wim en Ronny van Banzai Nazareth waren allemaal op post om er eens goed in te vliegen. Ook de jongens van onze club: Sander, Thomas, Dries, Robin en Jan De Doncker zagen het goed zitten.

Eerste tegenstanders van de dag: de judoka’s van Boechout. Jan M mocht de spits afbijten. Hij deed dat schitterend met ippon (houdgreep). Eerste punt was binnen. Hans deed verschillende aanvallen maar kon niet scoren, ook zijn tegenstander scoorde niet. Onbetwiste kamp. Dan was Dries aan de beurt: hij zette een waza ari op het bord (overname) en werkte de kamp mooi af met houdgreep. 2de punt! Ronny scoorde eerst een yoku met tani otoshi en nam dan een aanzet van tomoe nage over naar houdgreep. 3de punt! Stan scoorde met tomoe nage en tani otoshi en vervolgde ook met houdgreep. We hebben al onze punten gepakt met grondwerk! Sander scoorde waza ari en yoku met o uchi gari en morote seoi nage maar werd dan geworpen en verloor zijn kamp. Thomas moest zich gewonnen geven met wurging. Onze eerste wedstrijd zat erop: mooi gewonnen met 4-2!

De volgende tegenstanders hadden het thuisvoordeel: Wingene. Maar we gaven ons niet zomaar gewonnen! Met een mooie uchi mata scoorde Dries heel snel een ippon! 1-0, goed begonnen,… Wim had zijn vuurdoop: de eerste maal op een competitiemat. Hij hield goed stand maar kon niet scoren. De judoka van Wingene scoorde een yoku. Toen was Stan aan de beurt, hij wierp de tegenstander met een prachtige tomoe nage en verbaasde zo iedereen en niet in het minst zijn opponent! Sander had geen tegenstander en zette zo nog een puntje aan onze zijde. Thomas scoorde een ippon met een prachtige kata guruma-beweging! De eerste kamp van de dag van Robin was goed begonnen, maar een kleine onoplettendheid werd hem fataal: hij werd geworpen met o soto gari. Ook Jan DD kon niet scoren en werd geworpen (ippon). De eindbalans was opnieuw positief: 4-3 in ons voordeel!

Kruishoutem was onze derde wedstrijdkamp. Sander begon super met een ko uchi gari (yoku) en werkte af met houdgreep: ippon! Ook Thomas scoorde een ippon met juji gatame! Robin zorgde voor het 3de punt met een mooie seoi nage! En Hans trok de lijn verder met een volgende overwinning: ippon met houdgreep. Dan was Dries aan de beurt, 2x tani otoshi met eerst een yoku en tenslotte een ippon op het bord. Ook Stan scoorde opnieuw een ippon, ditmaal met juji gatame. Ronny raakte tijdens zijn wedstrijd in houdgreep en kon niet meer ontsnappen, een puntje voor onze tegenstanders. Eindscore: 6-1, de mooiste cijfers van onze dag.

De laatste kamp van de dag was tegen Houthulst. Jan DD mocht beginnen: goede inzet maar geen score, onbesliste kamp. Hans kreeg een puntje zonder te kampen (geen tegenstander). Dries had een zware kamp, 2 x waza ari tegen, geen puntje. Stan deed zoals bij al zijn vorige kampen: winnen met ippon! Deze keer met sukui nage. Toen was het de beurt aan Sander: sterke tegenstander, hij kon niet scoren en verloor met ippon. Thomas scoorde achtereenvolgens yoku en waza ari , telkens met seoi nage. Hij eindigde met een straffe juji gatame. Jan M maakte zijn kamp vlug af: een yoko otoshi-aanval gevolgd door een perfecte sankaku gatame! Ook na onze laatste wedstrijd van de dag mochten we juichen: 4-2 gewonnen!!

Niet alleen onze trainer-coach, Koen, was een tevreden man, ook de trainer Ronny, de bestuursleden, de judoka’s en de talrijke supporters waren gelukkig met de uiteindelijke 5de plaats die we behaalden! Er zat allicht een podiumplaats in als alle judoka’s van Nazareth er de eerste dag ook bij waren geweest.. Misschien komt er een vervolg op deze positieve samenwerking? Nog een dikke proficiat aan alle judoka’s!!

Ook de herenploeg van Banzai Nazareth die in eerste afdeling speelt haalde een schitterende 3de plaats. Koen heeft daar zijn steentje bijgedragen in de klasse +100kg.

De damesploeg van Banzai Nazareth (2de afdeling) behaalde eveneens een derde plaats, mede dankzij de bijdrage van Nele in de (voor haar) zware klasse tot 52kg.

Advertentie