Tornooi te Berlare, U11 (pupillen) en U13 (miniemen)


Op zondag 31 januari 2010 reden we met onze jongste judoka’s richting Berlare voor hun eerste tornooi. In de voormiddag was Boris De Weert aan de beurt. Een heel mooi en spannend tornooi voor hem, hij behaalde een 1ste plaats!

In de namiddag was het dan de beurt aan Arno Robbens, Stijn Verscheure, Cas Saesen en Andreas Dejaegere. Een eerste maal op die competitiemat staan, dat brengt een beetje stress met zich mee, maar ze hebben het er allemaal goed vanaf gebracht! Andreas mocht de spits afbijten. Zijn eerste kamp won hij heel overtuigend met houdgreep en ippon. De tweede en derde kamp heeft Andreas ook goed gevochten maar moest uiteindelijk de duimen leggen en verloor. Een mooie derde plaats voor Andreas!

Dan was Cas aan de beurt. In zijn poule zaten 2 erg goede judoka’s met al heel wat competitie-ervaring. Moeilijk dus, maar hij heeft goed geprobeerd. Zijn laatste kamp was meer van zijn niveau, hij kon een mooie aanval plaatsen met o soto gari, maar kon niet scoren. Prima gedaan, Cas, ook jij eindigde 3de! De eerste tegenstander van Arno zal het zich vast nog herinneren, een stevige houdgreep en dus ippon voor Arno. De Volgende kamp verloor hij en dus nog 1 kamp te gaan. Dit mag wel de spannendste kamp van de dag genoemd worden. Het ging heel gelijk op, geen scores, maar de tegenstander kreeg een waarschuwing voor negatief vechten (gestrekte armen)… We hoopten dus op winst. De scheidsrechter dacht er echter anders over, zij gaf de andere judoka gewonnen op beslissing. Arno kaapte een verdiende 2de plaats weg!

Als laatste van de dag mocht Stijn aantreden. Hij werd geworpen en bezeerde daarbij zijn ribben. Na een tussenstop in de EHBO-post besliste hij toch nog een kamp af te werken, maar de pijn hinderde hem teveel en het lukte niet meer. Toch erg moedig van Stijn, ook hij behaalde een 3de plaats!

We zijn terecht fier op onze judoka’s met de resultaten van dit eerste tornooi! Hun enthousiasme doet ons hopen op meerdere deelnames. Doe zo verder en blijven trainen, jongens!

Jullie trainers/coaches, Nele en Jimmy.

Advertentie