Tornooi Zelzate


Voor Arno Robbens, Stijn Verscheure, Cas Saesen en Andreas Dejaegere was dit reeds hun tweede tornooi. Voor de eerste keer waren ook Jeroen Suykens en Simon Van den Meersschaut mee.

Voor Andreas ging het iets minder vlot dan het vorige tornooi. Hij begon goed en gemotiveerd maar werd toen geworpen en bezeerde zich. Dit was het einde van het tornooi voor hem. Volgende keer beter! Een 4de plaats voor Andreas.

Tijdens zijn eerste kamp liet Arno zich een beetje verrassen, maar dat zette hij ruimschoots goed in zijn twee volgende kampen: eerst ippon met houdgreep en winst met een overname (waza-ari). Hij kaapte de eerste plaats weg omdat de tweede judoka ook 2 winstkampen had maar met minder punten. Supergoed, Arno.

Stijn verloor zijn eerste kamp maar won met een prachtige o soto gari zijn tweede kamp (ippon!). Tijdens de laatste kamp moest hij de duimen leggen tegen een judoka van Opwijk. Een mooie 3de plaats voor Stijn.

Cas had opnieuw een zware loting, Anzor van Wetteren is een heel goede judoka, hij werd eerste in deze poule. Cas vocht drie kampen heel sterk, heel gedreven, telkens bijna scoren maar net niet. Volgende keer lukt het zeker. Een 4de plaats voor Cas.

Jeroen is onze lichtste deelnemer, letterlijk maar zeker niet figuurlijk! Eerste kamp even aftasten, maar verlies met houdgreep. Een mooie tweede kamp en winst met houdgreep. En de laatste kamp was beslist de mooiste van de dag, een supermooie harai goshi binnen de 5 sec. Zo kaapt Jeroen de 2de plaats weg. Proficiat!

Als laatste was Simon aan de beurt. Zijn eerste competitie-ervaring viel niet echt mee. Na zijn eerste kamp pijn aan de onderrug en dan toch nog, op karakter, de 2de kamp aanvangen. De tegenstander viel recht op Simon. Jammer, Simon viel uit met een kwetsuur. Ook een 4de plaats voor Simon.

Aan allen een dikke proficiat voor jullie goede inzet en sportieve kampen! Tot de volgende miniemenontmoeting en ondertussen blijven trainen…
Nele en Rudy, coaches van dienst.

Advertentie