Verslag tornooi Wetteren, 9 mei 2010

Doordat er een aantal judoka’s of familieleden van onze judoka’s hun Communie of lentefeest deden, waren we met iets minder sportievelingen dan gewoonlijk.

In de voormiddag waren Lara De Muylder en Rambert Van Hemelryck aan de beurt. Erg spannend allemaal want het was hun eerste competitietornooi. Ze mogen terugblikken op een leerrijke ervaring. Rambert had een beetje pech dat hij slechts 1 tegenstander had. Dit betekende dat hij 2 of 3x mocht kampen tegen dezelfde tegenstander. Wie 2x wint is dan de eindwinnaar. Dit systeem noemt men ‘best of three’. De eerste kamp was Rambert een beetje overdonderd, het ging heel snel en voor hij het goed besefte was het voorbij. De tweede kamp was al heel wat beter: hij vocht alerter, en was nu goed wakker. Het lukte al om een paar aanvallen te ontwijken maar zelf slaagde hij er nog niet in om een aanval te plaatsen. Toch heel moedig gevochten, Rambert! Volgend keer lukt het vast nog beter.

Lara zat met nog 3 andere judoka’s in haar poule en kon dus 3x kampen. De eerste tegenstandster was een ervaren judoka met vast en zeker een hogere judograad. Het was snel ippon voor de tegenstandster, een meisje van JC Waarschoot. De tweede kamp haalde Lara haar beste judo boven. Het was een lange, hevige kamp, met kansen voor de beide judoka’s. Op een bepaald moment zette Lara een stevige, mooie o goshi aan en gooide haar tegenstandster op de mat: ippon! Proficiat, Lara! De laatste kamp was ook tegen een judoka met ruime competitie-ervaring. Maar ons Lara liet zich niet doen en vocht tot op het einde een zeer goede kamp. Slechts een yoku als tegenscore. Heel goed tornooi van ons Lara, dat beloofd voor de toekomst!

De namiddag kwamen Andreas Dejaegere en Cas Saesen op de mat. Deze judoka’s hebben reeds verschillende tornooien meegedaan maar stuiten steeds op sterke tegenstanders. Ook deze keer: judoka’s die in de top 25 van de jeugdtrofee staan (klassement van 160 competitiejudoka’s). Het waren dus opnieuw zware kampen! Geen kampwinst maar alle kampen mooi judo gedemonstreerd, uitgevochten en niet telkens met ippon verloren. Ook de gedrevenheid, de passie voor het judo en het enthousiasme siert hen allebei. De resultaten zullen zeker volgen! Dikke proficiat!

Jullie coaches: Nele en Alain.

Advertentie