De Hyundai-cup: judoclub Oosterzele aan de slag tijdens 1ste dag interclubcompetitie.

Zoals in de voorbereiding reeds te merken was, waren de judoka’s van judoclub Oosterzele klaar voor de strijd in 4de afdeling van de interclubcompetitie. Samen met een hele groep supporters waren ze zaterdag 20 november afgezakt naar Ingelmunster om er de clubkleuren te verdedigen. De ploeg was als volgt opgesteld: Stijn Diependaele, Sander Buyse, Robin Vancamelbeke, Yannick Boxstaele, Lennert Mincke, Jan De Doncker, Dries Vandenbossche en Koen De Visscher.
Eerste tegenstanders waren de judoka’s uit Bree. Zowel Dries, Stijn, Koen als Robin wonnen hun wedstrijd en zorgden zo voor de 4-1 op het scorebord.
Ook Evergem werd platgewalst met een 5-0 voor Oosterzele! Jan, Dries, Koen, Sander en Yannick scoorden allen een ippon!
Volgende wedstrijd stond Oosterzele tegen de sterke, talentvolle judoka’s van United Antwerpen. We zagen mooie wedstrijden met winst voor Koen en Robin. Een eindscore van 2-3, nipt verloren van de grote kanshebber voor de kampioenstitel.
De geroutineerde judoka’s van Eeklo tekenden voor 3 overwinningen tegen 2 van Oosterzele: ook hier verlies met slechts 1 puntje verschil!
De eerste competitiedag werd beëindigd met een wedstrijd tegen Deinze. Hier zorgden Dries en Koen voor 2 punten, telkens winst met ippon, Deinze scoorde net iets beter met 3 punten.
Na de eerste competitiedag kan Oosterzele terugblikken op spannende, sportieve wedstrijden en heel veel inzet. We wonnen 15 wedstrijden van de 25 waarvan 14 met ippon! De coaches/trainers Rudy Van Petegem, Koen De Visscher en Ronny De Grove zijn tevreden met de – voorlopig – 4de plaats in de ranking. Volgende week ( zaterdag 27 November) treedt de ploeg aan in Lichtervelde, alle supporters welkom!
Advertentie