Laatste Dag Interclub

Er was niet alleen de Sint voor de jongeren dit weekend bij JC Oosterzele. Afgelopen zaterdag was het ook de laatste dag van de Huyndai cup (interclub) in 4de afdeling te Lichtervelde.

Het beloofde, net zoals de gladde wegen naar Lichtervelde, een moeilijke dag te worden met 4 wedstrijden voor de boeg.
Ook al deden de weergoden hun best met sneeuw en ijzel, ze konden de talrijk opgekomen supporters van JC Oosterzele niet tegenhouden om hun ploeg aan het werk te zien.

JC Oosterzele startte schitterend met een 4-1 overwinning tegen Sint-Truiden. Voor JC Oosterzele werden opgesteld : Thomas, Robin, Lennert, Dries en Koen. Wat vooral bijblijft van deze wedstrijd is de prachtige ko-soto-gari flits van Robin die een welverdiende Ippon opleverde, alsook Thomas die een knap staaltje van morote-seo-nage liet zien.

De volgende wedstrijd tegen Ooigem beloofde een harde noot te worden. Maar JC Oosterzele (Sander, Robin, Jan, Dries, Koen) toonden zich ook van hun sterkste kant en wonnen met 3-2. Jan volgde hier met zijn overname het basispricipe van Judo : maximum aan resultaat met minimum aan inspanning, wat hem een Ippon opleverde. Dries schudde een sasae-tsuri-komi-ashi zoals in de boekjes uit zijn mouw. En de rots in de branding Koen boezemde de tegenstand opnieuw zoveel schrik in dat Ooigem hetzelfde deed als zoveel andere ploegen in 4de tegen de meervoudig kampioen van België : gewoon niemand opstellen.

Dries had zich tegen Ooigem geblesseerd aan zijn schouder en kon zelfs niet meer op halve kracht vechten . Met nog 2 wedstrijden te gaan beloofde het knap moelijk te worden.

De wedstrijd tegen A Plovier (Brugge) was daar het bewijs van. JCOosterzele ( Thomas, Robin, Jan, Dries en Koen) verloor nipt met 2-3. Dit ondanks de knappe verwurging van Robin en Koen die in al zijn enthousiasme een prachtige uchi-mata bijna in tandoku renshu uit de boekjes liet zien, wat zijn tegenstander zo onder de indruk bracht dat die de beenveeg die erop volgde niet zag aankomen. Thomas, Jan en de geblesseerde Dries moesten alle drie nipt de duimen leggen.

Jans hiel had het intussen begeven, net als Dries’ schouder en dus was het tijd voor de coaches om tegen de mannen van Oostende de jongeren Lennert, Ruben en Yannick in de strijd te gooien, samen met de ervaring van Stijn en Koen. Zowel Ruben, voor wie het zijn debuut wat, als Lennert en Yannick, gingen alle drie tot het uiterste maar moesten telken de duimen leggen voor de ervaren mannen van Oostende. JC Oosterzele (Stijn, Yannik, Ruben, Lennert , Koen) verloor ook hier nipt met 3-2.

JudoClub Oosterzele eindigde bij zijn debuut in 4de afdeling op een 6de plaats. Om een van de coaches van JC Oosterzele te citeren: ” onze mannen misten dit seizoen nog wat ervaring. Dat liet zich zien in details die het verschil maakten”. JC Oosterzele won de helft van zijn wedstrijden, de andere helft werd telkens verloren met minimaal verschil. Dit is een mooi resultaat! Dat de volledige ploeg van Oosterzele uit eigen jeugd bestaat, biedt mooie perspectieven voor de editie van volgend jaar!

Hartelijk dank aan de talrijk opgekomen supporters. JC Oosterzele is nog geen kampioen in 4de geworden dit seizoen maar het was wel de ploeg met de grootste supportersaanhang.

Proficiat mannen !!!

Gehurkt van links naar rechts : Koen, Ruben, Yannick, Dries
Rechtstaand van links naar rechts: Thomas, Lennert, Sander, Stijn en Jan
Advertentie