Quinten 3de op U11 Tornooi te Aalst

Op Zondag 16 januari was er het U11 tornooi te Aalst. De sporthal van JC Aalst te Erembodegem  was de plaats waar alles zich afspeelde. Voor de jongens en meisjes geboren in 2002  , was dit een kans om hun eerste tornooi ervaring op te doen. Quinten was een van hen.
In zijn poule kwam Quinten uit tegen jongens van Aalst, Lebbeke en Gent/Drongen. Quinten startte overtuigend en kwam goed in maar liet zich in zijn eerste wedstrijd verrassen met ippon door de meer ervaren tegenstander. Het gebrek aan ervaring werd ruimschoots gecompenseerd met een overschot aan ambitie.  Dit kwam tot uiting in zijn tweede wedstrijd, die verliep gelijkopgaand, maar Quinten slaagde er toch in zijn tegenstander enkele keren tegen de grond te krijgen, maar telkens zonder punt.  Iets voorbij halfweg slaagde Quinten er toch in met een overname een Yoko te pakken te krijgen. Voldoende om de wedstrijd te winnen.
Bij zijn derde wedstrijd kwam het gebrek aan ervaring terug. Quinten werkte goed mee en vertoonde overmacht op de grond maar kon dit niet omzetten in punten. Op het einde kon zijn meer ervaren tegenstander hem tweemaal vloeren met een tai-otoshi.
Dit alles leverde Quinten een mooie derde plaats op en maakte het een zeer geslaagde premiere en een leuke tornooi ervaring, die voor herhaling vatbaar bleek.
Hieronder enkele sfeerfoto’s, met dank aan Casper die de fotograaf van dienst was .

http://picasaweb.google.com/s/c/bin/slideshow.swf

Advertentie