Goud en Brons voor JCO op Groen Blauw tornooi te Wachtebeke

De judoka’s van JCO behaalden een gouden en bronzen  plak op het gerenomeerde groen blauw tornooi te Wachtebeke. Onze deelnemers afgelopen zaterdag waren Arno Robbens, Xander Mincke, Karel Vancamelbecke en Yannick Van Boxstael .
Arno als Benjamin had het niet makkelijk in een zware loting. Xander starte zeer goed door zijn eerste wedstrijd te winnen, maar kon zijn overwinnningsweg nog niet doorzetten. 
Toen was het de beurt aan Karel die ook een zware loting voor zich kreeg.  Karel kon zijn eerste wedstrijd binnen de 30seconden winnen met een klem (juji gatem). Voor zijn tweede wedstrijd zette Karel het competitierecord van afgelopen zaterdag, binnen de 5 seconden had hij zijn tegenstander vlak op de rug gegooid met ippon-seoi-nage. Voor de halve finale werd de tegenstander al iets moeilijker maar ook hier slaagde karel erin om met een mooie ippon seoi nage voor het einde van de wedstrijdduur een ippon score neer te zetten. In de finale liet Karel ook daar zijn tegenstanders alle uithoeken van de mat zien en ook hier met zijn ondertussen gevreesde ippon-seoi-nage werd de tegenstander tegen de mat gesmakt. Resultaat een prachtige en welverdiende eerste plaats.
Als laatste kwam Yannick aan de beurt.  Yannick die eerder deze week nog een aantal kilo’s diende kwijt te spelen , had de lat hoog gelegd want ook hij wou met een medaille huiswaarts keren en zou met niet minder tevreden zijn. Yannick begon zijn reeks zeer goed en liet zijn tegenstander kennismaken met de mat door middel van een mooie  armworp (tai-otoshi) wat hem een vol punt (ippon) opleverde. In zijn volgende wedstrijd moest Yannick nipt de duimen leggen voor zijn tegenstander. Dus diende hij naar de herkansingen te gaan, welke wel opnieuw successvol waren. Yannick won in de kleine finale voor de derde plaats en kon ook daar weer met een goed ingezette armworp zijn tegenstander door de lucht laten klieven , wat hem opnieuw een ippon en een mooie derde plaats opleverde.
Brons en goud op een gerenomeerd tornooi. Knap gedaan mannen, dat beloofd voor verder dit seizoen.

Op de foto hieronder van links naar rechts : Arno, Xander en Karel

Advertentie