Provinciaal Kampioenschap Volwassenen

Afgelopen zaterdag 8 oktober was er het provinciaal kampioenschap voor volwassenen.
4 judoka’s van JCO hadden zich hiervoor ingeschreven : Lennert Mincke, Wolf Vekeman, Sander Buyse en Dries Van den Bossche.
Het zat Dries niet mee, door gezondheidsredenen moest hij afzeggende dag voor de competitie. Maar de motivatie bij de andere drie was er niet minder om. Lennert en Wolf, beiden nog junior (U20), wilden zich toch al eens met de volwassenen meten. Tijdens de weging bleek dat Sander nog een 300gram diende af te trainen om in zijn gewichtcategorie te komen. Wat dus betekende extra kleren aan en lopen maar. Ook bij Wolf sloeg de weegschaal de verkeerde kant uit. Nog een halve kilo eraf te lopen voor het einde van de weging. Sander slaagde in zijn opdracht en kreeg de 300g eraf maar dat kostte hem energie. Wolf kreeg de opdracht niet voor elkaar en kwam uit in de -81kg reeks in plaats van de -73kg reeks.
Hierdoor kwamen Wolf en Lennert in dezelfde reeks uit , alsook werden ze tijdens de eerste match tegen elkaar uitgeloot. Wolf won de wedstrijd van Lennert maar kon de zegereeks niet doorzetten. De tegenstander bleek voorlopig nog een maatje te zwaar. Hierdoor kon Lennert ook geen aanspraak maken op herkansingen en zaten hun wedstrijden erop.
Bij Sander had het aftrainen iets te veel energie gekost , wat te merken was in het wedstrijdverloop. Sander deed zijn best maar liet zich verrassen. Zijn tegenstander kon ook zijn zegereeks niet verder zetten, waardoor Sander ook zonder herkansingen naar de kleedkamers mocht.
Het was een leerrijke dag voor onze mannen, ze zijn ervoor gegaan. De spirit zat in elk geval al juist, resultaten volgen zeker verder dit seizoen, want de ambitie om door te trainen is er al .

Advertentie