Regionaal Kampioenschap : Wolf net niet

Omdat Wolf samen met Sam bij de eerste waren geëindigd in hun reeks op het Provinciaal kampioenschap waren ze geselecteerd om mee te doen aan het regionaal Kampioenschap te Herentals. Om mee te kunnen doen aan een regionaal Kampioenschap moet men bij de eerste drie judoka’s zijn in je reeks op het provinciaal Kampioenschap, het niveau ligt er dus hoog. Sam kon door omstandigheden niet meedoen, maar Wolf was van de partij.
Wolf startte zijn dag zeer goed door zijn eerste wedstrijd met een vol punt (ippon) te winnen. De tweede wedstrijd was tegen een van de titelkandidaten, wat het een moeilijke kamp maakte. Wolf vocht een mooie wedstrijd, de wedstrijd kon alle kandidaten uit, maar onze judoka moest toch nipt de duimen leggen tegen een van de titelkandidaten. Afwachten op herkansingen dus.
Wolf zijn tegenstander maakte zijn favorietenrol waar en eindigde in de finale. Hierdoor kon hij herkansen.De herkansingen werden schitterend gestart, onmiddellijk een half punt voor (waza-ari) , scheidsrechter kon er zeker een vol punt voor gegeven hebben. Daarna terug opnieuw een kwart punt (yoko), maar hier kon de scheidsrechter een half punt gegeven hebben wat ook einde wedstrijd zou geweest zijn.  Ondanks wat tegenslag bij het toegekend krijgen van de punten deed schitterend verder, ging naar de grond met de tegenstander, domineerde de wedstrijd.  Gewoon nog een kwestie van tactisch controleren, voorsprong behouden naar het einde van de wedstrijd. Maar op een regionaal kampioenschap ligt het niveau hoog, en een seconde van concentratieverlies…..  wat ook gebeurde, de tegenstander maakte van de fractie van een seconde gebruik om zijn laatste kans te wagen, en wat niet mocht gebeuren gebeurde. Wolf viel vol op de rug. Vol punt voor de tegenstander. 
Maar toch een knappe prestatie van Wolf, bijna derde plaats, bijna gewonnen van de finalist en met kans op zelf een finale in dat geval. Met wat geluk was het een medailleplaats maar dat tikkeltje geluk was er net niet.
Een dikke proficiat met de knap gevochten wedstrijden !!! Volgend jaar zeker tot in de Belgische !!

Advertentie