U11/U13 Zelzate

Zondag 12 maart was er het jeugdtornooi te Zelzate voor de judoka’s U11 en U13.
Quinten De Troyer, Charlot De Paepe, en Joppe Louage verdedigden de Oosterzeelse kleuren in de voormiddag.
Een supermooie 1ste kamp van Quinten, vele overtuigende aanvallen maar net niet gescoord. In de laatste seconde kreeg hij nog een tegenscore. Volgende kamp was iets moeilijker, een sterke tegenstander,  maar Quinten hield flink stand,  verlies met kleinste verschil. Tot slot een spannende wedstrijd waarin Quinten het beste van zichzelf gaf: hèèl veel aanvallen, mooie ippon-bewegingen en dus een welverdiende winst! Proficiat, Quinten, heel mooi judo gedaan!
Charlot kampte haar 1ste wedstrijd tegen een judoka van Wachtebeke. Goede o soto gari-bewegingen en kochi guruma, toch slaagde Charlot er niet in dit om te zetten in een puntje. Heel flink gestreden tot het einde maar verloren met yoku. Voor de 2de kamp was Charlot supergemotiveerd en zette de puntjes op de i! O soto gari en daarmee  waza-ari-score, onmiddellijk houdgreep en ippon! Super gedaan, Charlot! Een gedeelde 1ste plaats voor jou.
Alhoewel het voor Joppe zijn eerste stappen op de competitiemat waren, was van zenuwen niet veel te merken. Zijn eerste wedstrijd: Joppe deed onmiddellijk kochi guruma, nam zijn tegenstander in houdgreep en  ippon-score! Superstart. Zijn 2de wedstrijd had hij ook in handen: mooie worp en waza-ari score, houdgreep maar na 10 sec. kon de tegenstander ontsnappen. Net voor het afsluiten van deze hevige wedstrijd verliest Joppe met ippon. Jammer, maar het kon evengoed andersom geweest zijn! In zijn laatste kamp zette Joppe nogmaals alles op alles: zeer mooie aanvallen, flinke inzet, sportief judo… maar opnieuw net niet. Het was duidelijk in de uitslag dat ze elkaars gelijken waren: 1 judoka van de poule wint alles, maar de 3 anderen scoren allemaal 1 x ippon! Een mooie gedeelde 2de plaats dus voor Joppe: Proficiat!
In de namiddag was het de beurt aan Lara Van Muylder. Met 3 judoka’s in een poule is dit 2x kampen. De eerste wedstrijd was tegen een zeer goed judoka van Waarschoot; Lara deed hard haar best maar verloor met o soto gari. De 2de wedstrijd ging beter, Lara bleef lang in de wedstrijd maar moest uiteindelijk toch de duimen leggen tegen haar tegenstandster. Volgende keer lukt het vast beter! Goede inzet, Lara, proficiat! 
Foto’s volgen later deze week!!
Advertentie