U11/U13 Kruishoutem Maart 2012

Het was de laatste dag van maart, volop zon en maar lieftst zes van onze judoka’s hadden zich ingeschreven voor het tornooi te Kruishoutem.  Charlot De Paepe,  Quinten De Troyer,  Joppe Louage, Seppe Van De Vijver en  Renzo Lagaert  voor U11 en Robbe De Sutter voor U13.
Charlot mocht de spits afbijten. Ze deed dat met veel overtuiging en wilskracht maar haar tegenstandster was telkens net iets sterker.  Renzo startte met veel  inzet en won zijn eerste wedstrijd met een mooie armworp, vol punt na een tiental seconden. Tijdens zijn volgende twee wedstrijden moest Renzo telkens net de duimen leggen.  Een mooie derde plaats  was het resultaat. Seppe nam een ietswat valse start in zijn eerste wedstrijd, maar in de volgende twee wedstrijden liet hij zien wat hij kon, een beetje gebrek aan ervaring deden hem telkens net de das om.  Zeer knap gevochten. Joppe starte schiterend met heupworp en direct naar houdgreep in de eerste seconden van de eerste wedstrijd. Joppe vond dit iets te snel en liet zijn tegenstander eruit komen, zodat hij enkele seconden later dit nogmaals kon tonen maar nu tot het einde , met ippon , vol punt als resultaat. Tijdens zijn tweede wedstrijd was Joppe net ietswat verstrooid wat hem de overwinning koste, maar in de derde kamp zette hij terug de puntjes op de i met een vlotte ipponscore tot gevolg. Een mooie gedeelde eerste plaats als resultaat voor Joppe. Laatste aan de beurt was Quinten. Quinten toonde veel inzet zoals altijd maar kon zijn ritme niet vinden. Quinten vocht mooi maar moest telkens net de duimen leggen voor zijn tegenstander.
In de namiddag was onze ervaren rakker Robbe aan de beurt. Maar door het lange wachten en de vele deelnemers lukte het net niet meer zo goed. Robbe vocht met volle overtuiging maar zijn tegenstanders waren net iets beter.  Nochtans knap judo laten zien Robbe.
Alle judoka’s toonden superveel inzet en de juiste mentaliteit.  Hun trainingsarbeid begint resultaten de verwachte resultaten te vertonen.  Hun judo wordt mooier en mooier met de wedstrijd, dat beloofd voor de nabije en verre toekomst.
Knap judo laten zien , allemaal dik proficiat !!!

https://picasaweb.google.com/s/c/bin/slideshow.swf

Advertentie