Bekers van Deinze : Brons voor Dries

Op paaszaterdag was er het roemrijke tornooi ‘De Bekers van Deinze’. 4 Judoka’s van JCO namen er aan deel : Cas Saessen, Xander Mincke, Lennert Mincke en Dries Van den Bossche.
Cas ging als eerste de mat op in een zwaar bezette reeks met meer dan 18 judoka’s in zijn gewichtcategorie. Hij vocht een uitstekende match, maar moest nipt de duimen leggen met het kleinste verschil. Doordat zijn tegenstander al zijn volgende wedstrijden won kon Cas herkansen en daar maakte Cas ook gretig gebruik van. Cas won zijn wedstrijd op overtuigende wijze. In zijn volgende kamp was de euforie voor de overwinning nog iets te groot wat te merken was in concentratieverlies. Hierdoor verloor Cas opnieuw nipt zijn wedstrijd. Een knap parcours van onze Benjamin in de U15
Xander mocht als tweede op de mat, maar wat concentratieverlies en een klein foutje nekten de ambities van onze bronzen medaillewinnaar in Moortsele. Xander had pech en kon niet herkansen.
Zelfde verhaal voor grote broer Lennert, hij vocht een knappe wedstrijd en domineerde de match maar een kleine concentratiestoornis maakten dat zijn tegenstander hem kon counteren . Lennert verloor hierdoor zijn wedstrijd en kon ook spijtig genoeg geen aanspraak maken op herkansingen.
Dries mocht als laatste op de mat, hij verloor nipt zijn eerste wedstrijd, die hij volledig kon domineren, maar kon verder in de herkansingen. Die kans liet Dries niet liggen , en vocht zijn weg verder naar een mooie bronzen medaille.
Coach Guy De Visscher was tevreden over de prestaties van de judoka’s. Ze konden hun wedstrijden domineren maar maakten het niet altijd af door kleine foutjes. Volgend jaar podium voor al onze judoka’s 🙂
Knap gedaan mannen!!
Advertentie