Interclub Dag 1

Zaterdag 17 november vertrok onze voltallige herenploeg vol goede moed naar Ingelmunster voor de eerste dag van de interclub. Met vijf wedstrijden op het programma beloofde het een zware en lange namiddag te worden… Het eerste obstakel, de weging, werd (eens de weegschaal terecht was) zonder grote problemen genomen: iedereen zat in de juiste gewichtsklasse. Vooral Sander had hiervoor veel moeite moeten doen, hij verdient dan ook een speciale vermelding!
In onze eerste wedstrijd kwamen we uit tegen Zelzate. Koen mocht het voorbeeld geven en won zijn wedstrijd met -hoe kan het ook anders- een prachtige ippon. Sander maakte een foutje, dat genadeloos werd afgestraft. Niels vocht dapper, slaagde erin zijn tegenstander even in houdgreep te nemen, maar verloor uiteindelijk toch. Het was aan Robin om de stand terug in evenwicht te brengen, wat hem met met beweeglijk judo en twee waza-ari’s lukte. Als laatsten moesten Jan en Lennert hun meerdere erkennen in hun tegenstander.
Onze tweede tegenstander was Evergem. Lennert was duidelijk wakker geschud in zijn vorige wedstrijd en won nu met ippon (o soto gari). Sander en Xander verloren vervolgens jammerlijk hun gevecht, maar Karel vocht als een leeuw, en kon zijn wedstrijd winnen. Omdat Jan zich bij zijn eerste wedstrijd gekwetst had, schoof Stijn door naar de categorie onder 81kg. Hij domineerde de wedstrijd, maar liet zich op de grond verrassen. Koen had geen tegenstander, waardoor het uiteindelijk 3-3 was.
Tegen Lokeren won Koen zijn wedstrijd met houdgreep en Thomas met dubbele waza-ari (tomoe nage). Robin stond voor met waza-ari, maar liet zich alsnog verrassen: ippon tegen. Yannick en Lennert brachten aanvallend judo, maar het kwam er net niet uit. Uiteindelijk verloren ook zij hun wedstrijd. De lichtste van onze ploeg, Sam, pakte het derde punt voor ons, waardoor de stand opnieuw gelijk was: 3-3.
In onze vierde wedstrijd, tegen Berlare, moesten Sander, Thomas en Yannick, ondanks verwoede pogingen, hun meerdere erkennen in hun tegenstander. Ook Lennert verloor na een fysiek slopende wedstrijd, waarin hij eigenlijk de bovenhand had. Koen en Robin hielden de Oosterzeelse eer hoog.
Oudenaarde was onze laatste tegenstander van de dag. Sam en Koen mochten afgroeten om de eerste twee punten te pakken. De broers Mincke verloren hun wedstrijd, de jongste door een gebrek aan ervaring, de oudste door de vermoeidheid van zijn vorige kamp. De broers Vancamelbeke konden hun wedstrijden allebei met ippon winnen, Karel met wurging en Robin met armklem! Resultaat: 4-2 in ons voordeel.
Conclusie van de eerste dag: De sfeer zat goed! Winst en verlies en gelijkspel liggen dicht bij elkaar. Onze judoka’s brachten positief, aanvallend judo, maar sommigen missen nog wat training en ervaring om dit in winst om te zetten… We sloten de dag af met een overwinning en hopelijk kunnen we dit doortrekken naar de tweede dag, komende zaterdag!
Bedankt aan de coaches: Rudy, Koen en Ronny en aan de supporters! Hopelijk zijn jullie er volgende keer ook terug!

Advertentie