Interclub 2012 laatste dag : JCO 4de

Zaterdag 27 november vertrokken we om half elf richting Brecht voor de 2e dag van de interclub. Na de vijf wedstrijden op de eerste dag stonden we op een zesde plaats, met nog vier wedstrijden te gaan. Er waren in de ploeg wat afwezigen omwille van studies en/of blessures, maar toch zagen zowel de judoka’s als de coaches het goed zitten.
In onze eerste wedstrijd moesten we tegen Budokwai Belsele. Deze hadden niemand in de categorie onder 60 en onder 66 kg, waardoor Sander en Xander vrijgesteld waren, en we met een 2-0 voorsprong begonnen. Karel moest in de -73 kg als eerste vechten en ging verder op het elan van de eerste dag: hij vocht hij een dijk van een wedstrijd, met opnieuw zeer aanvallend judo, en kon dit deze keer met winst beloond zien. Hij wierp zijn tegenstander plat op zijn rug met een vol punt als resultaat! De toon was gezet! Jan had vorige week zijn schouder licht bezeerd, maar zag het toch zitten om in de categorie tot 81 kg te vechten. Hij bracht iets meer afwachtend judo en verloor uiteindelijk. Positief was dat hij geen last meer had ondervonden van zijn schouder, dus dat hij in de volgende wedstrijden wel revanche zou kunnen nemen. Lennert kwam net als op de eerste dag uit in de -90 kg en had aanvankelijk de overhand tegen een zeer ervaren judoka, maar liet zich verrassen en verloor uiteindelijk. Het was dus aan Koen om de puntjes op de i te zetten. En of hij dat deed: tot 3 keer toe wierp hij zijn tegenstander op de grond, respectievelijk voor yuko, waza-ari en ippon! 4-2 winst voor Oosterzele, en we startten de dag dus op dezelfde manier als waarop we de vorige afgesloten hadden.
Onze tweede tegenstander van de dag was Buggenhout. Zij stonden na de eerste dag op een derde plaats, dus dit beloofde een lastige wedstrijd te worden. Sander mocht de spits afbijten, en kon zijn tegenstander met een prachtige overname tegen de mat plakken. Het eerste punt was binnen. Thomas had het moeilijk om zijn tegenstander te domineren, en verloor na een slopende wedstrijd uiteindelijk met ippon. Ook voor Stijn (-73 kg), Jan (-81 kg) en Lennert (-90 kg) bleek de tegenstander een maatje te sterk. Tot overmaat van ramp blesseerde Jan zich opnieuw aan zijn (andere) schouder. Koen kon als laatste zijn wedstrijd met ippon winnen, waardoor we met 4-2 de boot ingingen.
Tegen Wetteren hadden we de kans om de vorige wedstrijd snel te doen vergeten. Door de blessure van Jan moest iemand anders doorschuiven naar de categorie tot 81 kg. Omdat Karel fysiek het sterkst stond viel die eer hem te beurt. Opnieuw was hij duidelijk de betere van de twee, maar deze keer kon hij maar niet scoren. Een dubieuze beslissing van de scheidsrechter leverde zijn tegenstander een yuko op, waardoor hij uiteindelijk met het kleinste verschil (onverdiend) verloor. Lennert had een lastige tegenstander die vooral de aanval afwachtte, maar Lennert zelf zocht onbevreesd de aanval op, wat hem winst met ippon opleverde: 1-1. Koen deed wat van hem verwacht werd: winst met ippon! Sander daarentegen haalde het niet van zijn tegenstander, wat de stand terug in evenwicht bracht: 2-2. Thomas kon met een prachtige armklem (Ashi-gatame) een vol punt binnenhalen. Stijn moest als laatste vechten, maar kon ondanks verwoede pogingen zijn tegenstander niet vloeren, en verloor uiteindelijk met ippon. De stand was dus 3-3 in de onderlinge duels, maar doordat Karel zijn wedstrijd met het kleinste verschil had verloren en wij drie wedstrijden met ippon wonnen, waren wij de winnaars op basis van technische punten!
In de laatste wedstrijd van deze interclub kwamen we uit tegen Bazel. Xander had nog niet gevochten en daardoor des te gretiger. Hij toonde dat zijn inzet op training iets uithaalt en vocht zijn beste wedstrijd tot dusver, helaas zonder positief resultaat. Stijn vocht opnieuw als een leeuw, maar kreeg een waza-ari tegen en kon deze achterstand niet meer goedmaken. Thomas was op eigen aanvraag 2! categorieën opgeschoven en vocht dus onder 81 kg. Hij was duidelijk in zijn sas en kon relatief gemakkelijk zijn wedstrijd met ippon winnen! Ook Lennert en Koen wonnen hun laatste wedstrijd met ippon! De stand was nu 2-3 in ons voordeel. Sander mocht als laatste de mat op. Helaas kon hij de puike prestatie van in zijn tweede wedstrijd niet herhalen, wat de tussenstand op 3-3 bracht. Doordat Stijn echter niet met ippon verloren was, wonnen we ook tegen Bazel op technische punten.
Uiteindelijk werden we vierde van de tien, een rangschikking die zeer waarheidsgetrouw is, want enkel van de drie ploegen vòòr ons zijn we effectief verloren. En we zijn best trots op dit resultaat! Volgend jaar, als de voorbereiding wat beter verloopt, wie weet, misschien… Hoe dan ook, we hebben altijd een volledige ploeg kunnen opstellen en iedereen kansen gegeven om ervaring op te doen en dat is toch waar we het bij JC Oosterzele vooral voor doen! Tel daar de sfeer bij de ploeg, coaches en supporters bij op en we kunnen spreken van een geslaagde interclubcampagne!!

 

Advertentie