U11/U13 Aalst : Knappe resultaten!

Zondag 20 januari 2013, U11/U13 tornooi te Aalst. De start van het competitieseizoen voor de U11/U13 judoka’s bij JCO. Ondanks de pakken sneeuw waren al onze judoka’s van de partij.
In de voormiddag waren onze U11 jongens aan de beurt. Met 7waren ze , die voor de eerste keer de sfeer van een competitie gingen opsnuiven (Merlijn Boddaert, Thijs De Langhe, Casper De Troyer, Ruben Haesaert, Jolan Tanaka, Van Driessche Senne, Tomma Vlaemyck).  Sommigen waren zenuwachtig voor het onbekende, anderen waren superrustig, maar allemaal hadden ze er ongelooflijk veel zin in . En allemaal hadden ze hun supporters mee.
Eerst was er de weging, de opwarming en de groepsopwarming en toen was het tijd voor het echt werk. Al onze judoka’s zaten in een verschillende poule. Casper, Thijs, Merlijn en Jolan mochten er als eerste direct aan beginnen.  Casper ging goed van start, eerste 2 wedstrijden gewonnen met knap judo, bij de derde wedstrijd liet hij zich tweemaal verrassen wat hem uiteindelijk een tweede plaats opleverde. Thijs begon ook supergoed, kon zijn tegenstander in de eerste seconden gooien en in houdgreep nemen maar liet onmiddelijk los. Foutje die meer voorkomt de eerste keren. Zijn tegenstander liet een tweede kans niet leggen en Thijs verloor zijn eerste wedstrijd. Tweede wedstrijd werd ook nipt verloren, maar de derde wedstrijd werd knap gewonnen . Derde plaats voor Thijs. Merlijn vocht drie knappe wedstrijden maar kon er net geen winnen.  Vierde plaats voor Merlijn. Net hetzelfde voor Jolan. Knap gevochten, alles uitgeprobeerd, maar een wedstrijd kon nog net niet gewonnen worden. Ook een vierde plaats voor Jolan.  Tomma verloor zijn eerste twee wedstrijden, maar kon overtuigend winnen in zijn derde match met een mooi o-soto-gari overname. Derde plaats voor Tomma. Ruben en Senne waren de laatste in de rij. Ruben kon zijn eerste twee westrijden niet winnen maar gaf zich voor 200% in de derde wedstrijd met een overwinnen als resultaat . Derde plaats voor Ruben. Senne was de laatste aan de beurt.  Hij vocht met volledige inzet, maar kon dit telkens net niet verzilveren. Een vierde plaats voor Senne.
In de namiddag was het de beurt aan onze U13 jonge “mannen”. Quinten De Troyer en Isaac Van Asch waren  de kerels van dienst. Voor Isaac was het ook zijn eerste competitie-ervaring.
Quinten mocht net als zijn broer de spits afbijten.  Quinten probeerde mooie combinaties maar kon die niet in punten omzetten tijdens zijn eerste wedstrijd. Tijdens de tweede wedstrijd liet de ervaren Quinten zich in de eerste seconden verrassen. De derde wedstrijd werd een triller waar Quinten meer en meer de wedstrijd kon domineren, maar door een strafpunt in het begin van de wedstrijd kon hij de overwinning niet binnenhalen. Vierde plaats voor Quinten. Isaac liet de druk niet tot zich komen en leefde ontspannen naar zijn wedstrijden toe. Eerste wedstrijd was knap gestart maar een onervarendheid liet hem de wedstrijd verliezen. Tweede wedstrijd was het net of de tegenstander een fractie van een seconde sneller was en liet Isaac zich in dat tijdsverschil verrassen. Derde wedstrijd werd gevochten met 200% inzit en werd ook een triller van formaat, waarbij Isaac heel nipt de duimen moest leggen. Vierde plaats voor Isaac. 
De JCO  judoka’s hebben zich superknap getoond, voor velen bij hun eerste competitiewedstrijd. Knappe resultaten, sportief gedrag, soepel en gevarieerd judo. Alle JCO judoka’s kunnen met opgegeven hoofd naar huis. Ook de talrijk meegereisde supporters verdienen een pluim voor de aanmoedigingen en leuke sfeer tijdens de wedstrijden.  Volgende afspraak is Berlare!

https://picasaweb.google.com/s/c/bin/slideshow.swf

Advertentie