Provinciaal Kampioenschap U15, U18 : 4de plaats voor Cas

Op Zaterdag 19 januari 2013 was er het Provinciaal Kampioenschap te Aalter.
Voor JCO namen deel in de U15: Cas Saessen. In de U18 waren Xander Mincke en Arno Robbens onze vertegenwoordigers.
Cas was als eerste aan de beurt, eerste rond vrijgeloot kon hij in de tweede ronde op overtuigende wijze winnen van zijn tegenstander. In de kwartfinale moest Cas zijn meerdere erkennen in de latere provinciaal kampioen. Maar het goede nieuws was dat Cas herkansingen kreeg. In de wedstrijd voor de derde plaats verloor Cas nipt op beslissing. Net geen medailles maar toch een knappe vierde plaats.
 
Arno en Xander waren bijna gelijktijdig aan de beurt in hun gewichtscategorieën. Allebei zijn ze eerstejaars U18 (junior), dus het beloofde niet gemakkelijk te worden. Arno nochtens goed begonnen aan de kamp kon niet winnen in zijn eerste kamp. Zijn tegenstander slaagde er niet in de volgende ronde te winnen en zo waren Arno’s kansen op herkansing ook weg.
Xander kon zijn eerste kamp met een prachtige counterbeweging winnen. In zijn tweede kamp lukte het net niet. Xanders ‘ tegenstander overleefde de daaropvolgende kampen niet en zo waren ook Xander zijn kansen op herkansingen weg.
 
Coach Rudy Van Petegem was zeer tevreden over de prestaties van onze jongens en ziet zeker mogelijkheden voor hen in de komende competities.
 
 
(Foto van onze judoka’s volgt later)
Advertentie