U11/U13 Zelzate Maart 2013 : Zilver en Brons

Met liefst negen jongeren werd er afgereisd naar het tornooi van Zelzate. Acht U11 : Merlijn Boddaert, Brent De Clercq, Thijs De Langhe, Casper De Troyer, Sander De Winne, Ruben Haesaert, Jolan Tanaka en Senne Van Driessche en als U13 : Quinten De Troyer.

Het tornooi van Zelzate is ook zeer geliefd bij onze noorderburen, en er waren dan ook heel wat Nederlandse clubs aanwezig.

Casper , Sander en Thijs mochten als eersten aan de beurt in hun respectievelijke poules. Voor Sander was het zijn eerste deelname dus de zenuwen waren bij hem dan ook iets extra gespannen.

Casper merkte onmiddellijk dat het niet altijd van een leien dakje loopt, zijn eerste wedstrijd verloor hij nipt op beslissing, bij de tweede wedstrijd lukte het ook niet maar bij zijn laatste wedstrijd zette hij snel de puntjes op de i. Wat hem een mooie derde plaats opleverde.

Sander debuteerde zeer goed, kon zijn wedstrijd uitvechten maar ook hier besliste de scheidsrechter dat de tegenstander net iets sterker was. Bij zijn twee volgende wedstrijden probeerde Sander het beste van zichzelf te geven, maar hij botste telkens op een tegenstander die net dat tikkeltje sterker was. Een knap debuut!

Thijs startte zoals altijd zeer gedreven maar merkte snel dat het niet gemakkelijk zou worden. Ook de tegenstanders waren goed getraind. Thijs herpakte zich zeer goed in de eerste twee wedstrijden en kon die dan ook met een vol punt overtuigend winnen. Bij de derde wedstrijd was de tegenstander sterker en moest Thijs zijn meerdere erkennen. Tweede plaats en zilver voor Thijs.

Ongeveer tegelijkertijd was het ook de beurt aan Senne en aan Ruben.

Senne vocht supersterk , moest tweemaal nipt zijn meerdere erkennen , maar kon ook overtuigend een wedstrijd winnen wat hem een knappe derde plaats opleverde.

Ruben was supergoed geconcentreerd en dat leverde dan ook voor hem een welverdiende derde plaats op. De wedstrijden waren op het scherp van de snee, maar Ruben slaagde er toch in om het tij te keren en een van zijn wedstrijden te winnen met vol punt.

Jolan startte supergoed maar zijn tegenstander, die hij reeds kende van vorige ontmoetingen was nog altijd iets te sterk en naar het einde toe moest Jolan zijn meerdere erkennen. Wedstrijd twee lukte het ook niet maar bij de derde wedstrijd liet Jolan zien uit welk hout hij gesneden is en kon hij met vol punt winnen van zijn tegenstander. Ook hier een welverdiende derde plaats voor Jolan.

Merlijn werd ongeduldig van het wachten, wat hem ook gedrevener maakte. Toen hij aan de beurt was won hij zijn eerste twee wedstrijden en liet hierbij gevarieerd en knap judo zien. Tijdens zijn derde wedstrijd verloor hij nipt op beslissing. Bijna eerste plaats , nu tweede plaats. Super!

Het wachten voor Brent duurde het langst. Tijdens zijn tweede tornooideelname vocht Brent de pannen van het dak maar kon dat telkens net niet in een overwinning omzetten. Zeer knap gevochten Brent, die overwinning komt zeker in de volgende tornooien.

In de namiddag waren de U13 aan de beurt. Quinten begon knap aan zijn eerste wedstrijd, vocht zeer goed op grond, maar vergat enkele kansen te benutten om het af te maken. Wat zich tegen hem draaide en een overwinning voor zijn tegenstander opleverde. In zijn volgende wedstrijd maakte Quinten een foutje bij het overstappen waardoor hij gevloerd kon worden. Quinten was vastbesloten om dit alles recht te zetten en bij zijn laatste wedstrijd van de dag zette onze diesel zijn turbo aan en vloerde zijn tegenstander binnen de 15 seconden na start. Ook hier een mooie derde plaats.

Met al deze mooie resultaten konden de JCO judoka’s blij, opgetogen en tevreden naar huis terugkeren.

Volgende afspraak is Kruishoutem op zondag 24 maart.

https://picasaweb.google.com/s/c/bin/slideshow.swf

Advertentie