U11/U13 Kruishoutem : Ze blijven het goed doen!

24 Maart 2013. Vijf dappere U11 judoka’s trokken (alweer!) door de sneeuw, deze keer richting Kruishoutem. Jolan mocht daar de spits afbijten. Hij liet zich in zijn eerste gevecht wat verrassen, waardoor hij in een houdgreep terecht kwam. Hij trachtte met de juiste bewegingen hieruit te ontsnappen, maar het ontbrak hem enkel nog aan de juiste timing. Volgende keer lukt dat zeker! Zijn tweede wedstrijd ging gelijk op, maar Jolan toonde iets te weinig aanvallend initiatief, waardoor hij de wedstrijd op beslissing verloor. In zijn derde match nam hij echter revanche, en kon hij op een overtuigende manier winnen met eerst waza-ari en dan houdgreep!
Thijs was heel kalm vòòr zijn wedstrijden, maar eens op de mat vocht hij als een leeuw. Zijn eerste gevecht ging bijna vanzelf, in zijn tweede gevecht moest hij echter alles uit de kast halen. Toch kon hij het laken twee keer naar zich toe trekken. In zijn derde gevecht werd hij echter verrast en belandde hij plat op zijn rug. Jammer voor Thijs, maar toch een mooie 2e plaats.
Merlijn had er duidelijk zin in. Hij voorspelde dat hij in zijn eerste gevecht ging uithalen met een sasae tsuri komi ashi. En Merlijn is duidelijk een man van zijn woord. Van zodra hajime weerklonk, vloerde hij zijn tegenstander met die worp. Zo stond hij van in het begin met aan waza-ari voor en hij gaf deze voorsprong niet meer uit handen. In zijn tweede gevecht was zijn tegenstander iets te sterk, maar Merlijn sprak de wijze woorden dat verliezen nu eenmaal niet erg is! Toch had hij nog een kans om te tonen wat hij echt waard was. In een hard gevecht, waarbij de tegenstander meer dan één traantje liet, liet Merlijn zich niet afleiden (behalve door het scorebord misschien). Uiteindelijk was hij de terechte winnaar!
Voor Tomma was de tegenstand in Kruishoutem iets te zwaar. Hij kon geen gevecht winnen, maar luisterde wel naar de raadgevingen van de coach. Niet getreurd Tomma, de volgende keer zal het zeker beter gaan!
Senne had de pech dat hij heel lang moest wachten. Toen het uiteindelijk aan Senne was, was hij een beetje versuft door de hele voormiddag te wachten in de muffe zaal. Hij verloor daardoor zijn eerste gevecht. Ook zijn volgende wedstrijden vocht Senne dapper maar het lukte net niet in Kruishoutem.
In de namiddag kwamen Aber Brandswijk en Renzo Lagaert aan bod. Elk in een poule van 4 wat betekent 3 maal vechten. Renzo begon zeer sterk …. hij maakte zijn eerste wedstijd af met een Osoto Gari. Tijdens zijn tweede wedstrijd deed Renzo een prachtige demonstratie van een meer dan zuivere Tani Otoshi (offerworp). Dit zou een snelle en mooie Ippon geweest zijn, ware het niet dat deze worpen niet toegestaan zijn in zijn leeftijdscategorie. Tenslotte verloor hij deze 2de wedstrijd nipt. Ook de derde wedstrijd was een maat te hoog voor Renzo. Daar kwam hij uit tegen een judoka die zwaarder en 2 jaar ouder was….. Hoe dan ook, een meer dan mooie prestatie voor onze kleine pagatter.
Amber daarentegen had het moeilijker met haar tegenstanders. Niettegenstaande de motivatie en de inzet er was kon zij haar wedstrijden niet verzilveren.
De moed er in houden zou ….. en blijven trainen….
Dit geldt trouwens voor alle deelnemers…. 🙂
Meedoen is belangrijker dan winnen , Tot in Evergem!

Advertentie