Drie derde plaatsen te Evergem U11/U13

Het tornooi van Evergem op 7 april 2013, in het midden van de paasvakantie,  staat gekend als niet gemakkelijk. JCO was vertegenwoordigd met 5 U11 judoka’s  : Casper De Troyer, Thijs De Langhe, Sander De Winne, Brent De Clercq en Jolan Tanaka en 1 U13 : Quinten De Troyer.
Jolan mocht de spits afbijten en deed dat uitstekend. Hij kon zijn tegenstander in de eerste wedstrijd in houdgreep nemen en won met vol punt (ippon) de wedstrijd. De tweede en derde wedstrijd waren moeilijker en verliepen gelijkaardig. Jolan vocht knap maar kwam toch in houdgreep terecht waar hij niet meer uitgeraakte. Een welverdiende derde plaats voor Jolan.
Brent was de volgende aan de beurt. Brent bouwde de voorbije tornooien al heel wat ervaring op en dat was te zien vandaag. Alle drie zijn matchen heeft hij de volle tijd uitgevochten. De eerste wedstrijd werd verloren met een beenworp wat zijn tegenstander een half punt opleverde. Bij de tweede wedstrijd had hij door net iets te weinig aan te vallen het lichtst mogelijke strafpunt gekregen en bij zijn derde wedstrijd was het de scheidsrechter die besliste op het einde.  
Sander , Thijs en Casper waren bijna alle drie tegelijkertijd aan de beurt.  Sander begon zijn eerste wedstrijd goed, maar kreeg een schouderstoot tegen het hoofd, wat hem eventjes in verwarring bracht. Daar kon zijn tegenstander van profiteren met een beenworp en Sander viel met de rug tegen de mat (vol punt tegen). Bij zijn tweede wedstrijd kwam Sander in een houdgreep terecht waar hij niet meer uitgeraakte. Wedstrijd drie was een knap en spannen gevecht waar niet kon gescoord worden. De scheidsrechter besliste anders dan wij. Sander wordt net als Brent sterker en sterker elke competitie.
Casper werkte zijn eerste wedstrijd binnen de 5 seconden af met een knappe heupworp-beenworp combinatie. Direct vol put. Match twee maakte hij halfweg net het foutje mee te stappen met de tegenstander en Casper kwam vol op de rug op de mat. Tijdens match drie had Casper overmacht tijdens de wedstrijd maar kon dat niet in punten omzetten. Zijn tegenstander had wel een kans gezien om een kwart punt (yoko) te scoren en dat was voldoende om Casper de wedstrijd te laten verliezen.  Mooie derde plaats voor Casper.
Thijs liet zich in de eerste seconden van zijn wedstrijd verrassen en kwam een half punt achter. Maar Thijs vocht terug en hoe, hij gaf niet op en slaagde er uiteindelijk in zijn tegenstander in houdgreep te nemen en niet meer te lossen. Vol punt voor Thijs. Knap begin. Wedstrijd twee werd hij verrast en kwam vol op de rug in de eerste seconden.  Niet erg wedstrijd drie werd terug een harde wedstrijd waarbij Thijs in houdgreep terechtkwam en er niet meer uitgeraakte. Ook voor Thijs een welverdiende derde plaats.
In de namiddag was het aan Quinten. Quinten die van ’s ochtends was meegereisd voelde dat meteen in zijn eerste wedstrijd. Door een verstrooidheid kwam hij in houdgreep terecht en kan er niet meer uit. Ook match twee en drie vlotten niet echt voor Quinten. Het was zijn dagje niet, of zoals Quinten het zelf zei , het was een karaktertraining. Quinten had wel de mooiste quote van de dag : “ Vanaf volgend jaar kom ik terug voor te winnen”. Dat is de spirit, niet opgeven en leren uit een verlieswedstrijd.
 Met mooi judo, heel wat ervaring rijker en drie derde plaatsen is dit opnieuw een mooi tornooi voor de U11 en U13 van JCO.

 

https://picasaweb.google.com/s/c/bin/slideshow.swf

Advertentie