U11 Waarschot : Schot in de Roos

Waarschoot was een ‘schot in de roos’ voor onze jongste competitiejudoka’s!   Op 20 oktober trokken we voor de eerste maal dit seizoen op competitie.

Brent, Thijs, Sander, Merlijn, Jolan, Ruben en Senne Engels waren allen klaar voor de strijd.

Brent verloor zijn 1ste wedstrijd op beslissing (heel nipt). De 2demaal kampte hij heel goed maar verloor met een waza ari. Bij zijn laatste wedstrijd mocht hij als winnaar de mat verlaten,  zijn tegenstander werd uitgesloten omdat hij worpen deed die nog niet toegelaten zijn in deze leeftijdsklasse. Super gewerkt, Brent!

Sander en Thijs zaten in dezelfde poule. Hun eerste wedstrijd moesten ze tegen elkaar kampen. Thijs won, Sander verloor. Thijs had een superdagje want hij won ook zijn volgende kampen op overtuigende wijze, alles met ippon!! Feestje, Thijs!

Sander heeft nog iets te weinig wedstrijdervaring (maar dat komt nog!) en kon nog geen kampje winnen. Toch een gedreven inzet en mooi judo! Goed zo, Sander!

‘Marossi is een moeilijke tegenstander’ zei Merlijn, ‘ik kon er nog nooit van winnen’. Hij kwam dan ook supergemotiveerd op de mat. Het was een zeer spannende match waarin Merlijn duidelijk de bovenhand had! Hij werd dan ook als winnaar aangeduid. De 2de kamp verliep iets minder, verlies met waza ari. In zijn laatste wedstrijd zette Merlijn de puntjes op de i! Een mooie overwinning met ippon. Prima, Merlijn!

Voor Jolan gaf de 1ste wedstrijd het beste resultaat: hij won op beslissing. Zijn 2 volgende kampen moest hij het onderspit delven maar heeft mooi judo getoond: goede, rechte houding; het juist uit evenwicht brengen van de tegenstander, vooral voor een o soto gari! Nog een beetje werken aan de afwerking van je worpen en volgende keer ben jij de baas. Flink gewerkt, Jolan!

De inzet van Ruben werd in de eerste 2 wedstrijden niet beloond: hij verloor. Bij zijn laatste kamp zette hij alles op alles en kon afsluiten met een mooie ippon door eerst te ontsnappen uit een houdgreep en dan zijn tegenstander zelf te controleren! Goed geluisterd naar de trainers, Ruben, super!

De wedstrijddag begon voor Senne toppie: eerste kamp winnen met ippon. De 2dekamp was hij wat verstrooid (verlies) maar in zijn laatste wedstrijd schoot hij terug wakker en kon hij opnieuw naar zijn hand zetten: gewonnen met yuko. Schitterend, Senne!

Dries en Nele, coaches van die dag,  zijn superfier met de inzet, sportiviteit en mooi judo van onze judoka’s! Ook een dikke  ‘dankjewel’ aan de ouders/grootouders voor de begeleiding, het aanmoedigen en steunen van jullie oogappels en hun judovriendjes.  Het was een leuke voormiddag!

Advertentie