Vlotte start in derde afdeling!

Zondag 17 november was het zover: de eerste dag van deze interclubcampagne. Na onze onverwachte promotie naar 3e afdeling (vorig jaar eindigden we vierde in vierde afdeling) moesten we dit jaar zien te bevestigen, en, wie weet, meer… Iedereen was op de afspraak en dus konden we gemakkelijk alle categorieën invullen.
In onze eerste wedstrijd moesten we aan de bak tegen Bazel. Yannick mocht de spits afbijten in de klasse tot 73 kg. Hij begon iets te enthousiast, waardoor hij zijn wedstrijd verloor door een counter. Dries herstelde het evenwicht door een sankaku-kanteltechniek, gevolgd door houdgreep. Lennert vocht in zijn eerste gevecht wat mak, probeerde een offerworp en belandde zo onder zijn tegenstander, die hem maar al te graag in houdgreep hield. (1-2) Koen bracht opnieuw de balans in evenwicht met een uchi mata. Helaas kon Sander in zijn wedstrijd het laken niet naar zich toe trekken, waardoor we 2-3 achter kwamen. Het was dus aan Thomas (-66 kg) om alles gelijk te zetten. In een slopende wedstrijd kon Thomas winnen met twee yuko’s! Zo kwam de onderlinge stand in individuele overwinningen op 3-3. Helaas verloren we de wedstrijd door een verschil in aantal technische punten. (25 – 30)
 Vervolgens stond Zelzate op het programma. Het was één van de drie ploegen waarvan we vorig jaar verloren. Het beloofde dus een harde wedstrijd te worden.
Sander mocht beginnen in de lichtste categorie (-60 kg). Helaas kon hij opnieuw niet winnen. Stijn mocht vervolgens gewoon groeten, want er was geen tegenstander in zijn categorie. Niels vocht zeer dapper, kwam op achterstand, maar kon uiteindelijk toch winnen met houdgreep. Robin zorgde vervolgens voor hét punt van de dag, door binnen de 3 seconden zijn tegenstander te werpen met een simpele beenveeg. Prachtige judo!
Lennert was duidelijk wakker geschud na zijn nederlaag (dank aan coach Ronny) en nam sportieve revanche tegen dezelfde tegenstander van vorig jaar door te winnen met verwurging.  Koen maakte het af met een prachtige ko-uchi gari. Eindstand 5-1! De eerste overwinning was binnen.
In onze derde wedstrijd kwamen we uit tegen Varsenare. Lennert was duidelijk on a roll en won zijn kamp met o soto gari. Koen pakte uit met een klasseflits en demonstreerde nogmaals het principe van “vastpakken en direct werpen”. Arno mocht zijn debuut maken op interclub, zij het door enkel te groeten, want hij had geen tegenstander. (3-0) Stijn won vervolgens zijn wedstrijd door een ura nage, waar hij zelf sterk onder de indruk van was, want hij dacht dat het punt naar zijn tegenstander zou gaan. Yannick kon jammer genoeg niet winnen, maar Robin zette terug de puntjes op de i door te winnen met houdgreep. Opnieuw een spetterende 5-1 overwinning!
De laatste tegenstander van deze eerste dag interclub was Aalter.
Niels werd verrast in de eerste kamp en verloor met ippon. Dries kon zijn wedstrijd redelijk vlot winnen met houdgreep. Lennert had het knap lastig, kon maar net op tijd uit een houdgreep ontsnappen, maar zijn tegenstander deed een verboden beweging, waardoor hij alsnog won door diskwalificatie. Koen scoorde (uiteraard) opnieuw een vol punt, alsof het niets van moeite kostte. Vervolgens mocht Sam zijn entree maken op de tatami. Hij had het niet gemakkelijk, kwam op achterstand, maar kon uiteindelijk toch winnen door houdgreep. Als laatste maakte Thomas mooi gebruik van de kracht van zijn tegenstander door te winnen met een vlotte ippon seoi nage. Resultaat: 5-1 in ons voordeel!
Zowel coaches, judoka’s als supporters waren zeer tevreden over deze eerste dag. Er staan ons nog enkele lastige tegenstanders te wachten, dus nu komt het erop aan om volgende week te bevestigen. Afspraak zaterdag 23 november in de Topsporthal te Gent! Supporters op post!!
 
Advertentie