U11/U13 Aalst : Vlotte start voor JCO

Het tornooi van Aalst is zoals altijd de traditionele start van het U11/U13 seizoen.  Onze jongens waren er ook bij.   Casper De Troyer, Thijs De Langhe, Sander De Winne, Ruben Haesaert en Brent De Clercq waren van de partij om in de voormiddag bij de U11 te kampen.
 
Casper als lichtste mocht als eerste van start, hij nam een valse start in de eerste kamp die hij met half punt verloor, won de tweede kamp met vol punt  en  probeerde een  recordtijd neer te zetten door de derde kamp met vol punt binnen de 5 seconden te winnen. Knappe tweede plaats.
Thijs nam bijna ook een valse start maar corrigeerde zicht nog snel in de eerste wedstrijd, vol punt en overwinning. De tweede wedstrijd overtuigend binnen de 10 seconden en laatste wedstrijd binnen de 5 seconden , beiden overwinningen met vol punt (ippon). Welverdiende eerste plaats !
Ook Sander zijn begin was moeilijk,  vol punt voor de tegenstander. Tweede wedstrijd ging veel beter, maar kon niet scoren, wat de tegenstander wel lukte half punt tegen, toch knap gevochten. Derde wedstrijd werd Sander verrast in de eerste seconden en vol punt tegen.  De progressie is er ,  de overwinningen zullen er zeker komen, er blijven in geloven Sander!
Ruben en Brent werden gelijktijdig op verschillende matten opgeroepen. Brent vocht zijn eerste wedstrijd knap uit, maar zijn tegenstander kon scoren  met half punt. Brent herpakte zich vlot en diende zijn volgende twee kampen tot het einde uit te vechten maar kon door aanvallend judo toch telkenmale met beslissing de overwinning naar zicht toe trekken.  Ook een knappe tweede plaats voor Brent.
Ruben was de laatste trainingen niet vergeten want nam telkens knap over bij een heupworp . Half punt bij overname en daarna knap verder op grond. Vol punt en overwinning bij de eerste wedstrijd. Tweede wedstrijd opnieuw dezelfde overname en vol punt. Derde wedstrijd net iets te overmoedig en dat werd afgestraft, vol punt tegen. Ook voor Ruben een welverdiende tweede plaats !
 
In de namiddag was het de beurt aan Merlijn Boddaert, Jolan Tanaka en Quinten De Troyer bij de U13. Merlijn ging als eerste van start en liet onmiddellijk zijn naamkaartje achter,  worp gevolgd door houdgreep die hij de volle twintig seconden kon houden en vol punt voor Merlijn. De tweede wedstrijd ging minder vlot en de wedstrijd kon niet gewonnen worden. Maar in de derde wedstrijd herpakte Merlijn zich en terug vol punt met heupworp. Knappe tweede plaats voor Merlijn.
In Jolan zijn reeks werd een judoka verplaats na een foutje bij het opmaken van de poules. Hierdoor diende Jolan een wedstrijd minder te kampen. Jolan kampte verdienstelijke en goed maar kwam niet iets te kort in de eerste kamp.  In zijn volgende wedstrijd probeerde Jolan wel maar vlotte het net niet.  Het wou niet onmiddelijk lukken in Aalst, komende wedstrijden  zal Jolan er zeker staan met een pak extra U13 ervaring.
Quinten had ook een pechdag. Tijdens de weging was er een administratieve fout gebeurt waardoor hij in een veel zwaardere gewichtsreeks terechtkwam. Dit maakte het voor Quinten van bij start moeilijk maar niet onmogelijk. Quinten had zich voorgenomen er het beste van te maken en dit als extra training te zien. Quinten vocht zeer goede kampen en liet zijn tegenstanders voluit tot het einde gaan, maar eenmaal naar de grond was het gewichtsverschil er ook bij hem na een tijdje teveel aan. Ook Quinten gaat naar huis met een pak U13 ervaring erbij en de wetenschap dat het best kan lukken.
Eén eerste en vier  tweede plaatsen is de knappe balans van een goede seizoensstart. Doe zo verder jongens! Dank U wel supporters voor het trouw op post zijn tijdens alle wedstrijden en de leuke dag !
 
 

https://static.googleusercontent.com/external_content/picasaweb.googleusercontent.com/slideshow.swf

Advertentie