Provinciaal Kampioenschap Aalter 2014

Het verslag van het Provinciaal Kampioenschap U15, U18, U21

Aangezien er niemand van de U15 deelnam begonnen we onmiddellijk met de U18. Na een bijna vlekkeloze weging waarbij enkel Xander, zoals alle topjudoka’s, nog enkele luttele grammen moest afvallen konden we van start gaan. Als eersten waren Cas en Stijn aan de beurt, Cas die zijn debuut maakte bij de U18 won zijn kamp mooi met ippon. Zijn tweede tegenstander bleek jammer genoeg een maat te sterk te zijn waardoor hij , door middel van herkansingen, mocht vechten voor de 3de plaats. Hier moest hij nipt de duimen leggen en viel dus net naast het podium. Stijn vocht zeer sterk en won met een mooie sasae tsurikomi ashi zoals Rudy het ons leerde. Bij Stijn’s tweede wedstrijd bleek de provinciaal kampioen in spé een tikkeltje te sterk en verloor hij jammer genoeg met een mooie drop seoi nage. Zijn laatste wedstrijd was de kamp voor de zilveren medaille, na een sterke en uitputtende 3 minuten besloot de tegenstander de kamp in zijn voordeel waardoor Stijn zich tevreden moest stellen met een knappe 3de plaats.

Bij de U21 verloor Karel zijn eerste wedstrijd door een kata guruma. Via de herkansingen kon hij nogmaals vechten en won met een prachtige uchi mata. Zijn match voor de 3e plaats domineerde hij, na een wazari voorsprong had hij zijn tegenstander in houdgreep maar loste na 14 seconden en verdiende net geen 2de wazari waardoor hij uiteindelijk na een slecht ingekomen o soto gari gecounterd werd en alsnog de wedstrijd verloor. Meer trainen Karel!!

Xander, Arno, Andreas en Sam (U21) verloren jammer genoeg hun eerste wedstrijd. Doordat hun tegenstander niet doorstootte naar de kwart finales hadden zij geen herkansingen meer. Volgende keer beter!

Knap gedaan mannen!!!!

https://static.googleusercontent.com/external_content/picasaweb.googleusercontent.com/slideshow.swf

Advertentie