U11/U13 Berlare : De medailles blijven komen

Met 10 gemotiveerde judoka’s trokken we zondag 23 februari 2014 richting Berlare voor het pupillen- en miniementornooi.
In de voormiddag was het de beurt aan onze jongsten, de U11.
Sander mocht de spits afbijten. Hij vocht zijn 3 kampen volledig uit! Zijn resultaten gingen in stijgende lijn: 1ste kamp verloren met yoku, 2de kamp nipt verloren op beslissing en zijn 3de kamp overtuigend gewonnen met een zuivere o goshi-beweging 1 seconde voor het eindsignaal! Super, Sander!
De 1ste kamp voor Brent verliep niet zo vlot: hij verloor met een worp (ippon). Met een positieve, goede ingesteldheid begon hij aan de 2de kamp tegen een judoka van Sinaai. Brent kon zijn tegenstander, na een grondovername, in houdgreep nemen en liet niet meer los: ippon! Ook de 3de kamp kon Brent mooi op zijn naam schrijven door een waza ari te scoren met een overname rechtstaand! Prima gewerkt, Brent!
Casper had er zin in en dat heeft zijn tegenstander uit Moorsel geweten! Hij startte met een koshi guruma en kreeg een waza ari. Door een bloedneus van de tegenstander was er even een rustpauze maar daarna scoorde Casper opnieuw en de 1ste overwinning was binnen. De 2de kamp verloor hij nipt (op beslissing). Hij eindigde zijn dag in schoonheid: een ippon na 10 sec. met (opnieuw) koshi guruma. Bravo, Casper!
En dan was het de beurt aan Thijs. Hij moest alles uit de kast halen tijdens zijn 1ste kamp tegen een judoka van Merelbeke en stond op een moment achter met een waza ari. Maar dan scoorde Thijs 2 x waza ari met een mooie schakel en won de wedstijd! Daarna kon het niet vlotter voor Thijs: hij won zijn 2 volgende wedstrijden binnen de 5 sec. met koshi guruma. Fantastisch, Thijs!
Senne begon zijn 1ste wedstrijd met veel overtuiging en kon mooi ontsnappen uit een houdgreep. Helaas lukte dat geen 2de keer en hij verloor zijn wedstrijd met ippon. De 2de kamp vocht Senne zijn beste wedstrijd, mooi judo en hij won met een waza ari. De vermoeidheid begon door te wegen want in zijn 3de kamp moest hij de duimen leggen tegen Ray van Ardooie. Heel verdienstelijk gekampt! Goed zo, Senne!
Ruben legde een gelijkaardig parcours af als Senne: zijn 1ste  wedstrijd verloor hij met een houdgreep. Tijdens zijn 2de kamp tegen een judoka van Dendermonde, kon hij ippon scoren door zijn tegenstander, na een overname, in houdgreep te houden! Ruben plaatste in zijn slotwedstrijd verschillende aanvallen, maar scoren lukte net niet. Ook hield hij zijn tegenstander even in houdgreep maar net iets te kort om een punt te halen. Tenslotte verloor hij met ippon (houdgreep). Goed gekampt, Ruben!
Na een hele voormiddag wachten, mocht ook Jan Pieter voor de 1ste maal de competitiemat betreden. Zijn 1ste tegenstander scoorde waza ari en nam onze pupil in houdgreep tot het eindsignaal, ippon tegen. Eventjes was Jan Pieter overdonderd. Hij herpakte zich echter subliem en won zijn 2 volgende kampen op overtuigende wijze: ippon met een mooie o soto gari en ippon met houdgreep. Sterke 1ste competitie, Jan Pieter!
In de namiddag kwamen onze U13-ers aan de beurt: Merlijn, Quinten en Jolan.
Voor Quinten lukte alles super! Alle kampen vlot gewonnen met mooi judo: 1ste kamp: 2x waza ari met koshi guruma; 2de kamp gewonnen met houdgreep, na score met koshi guruma en uiteindelijk ook de judoka van Middelkerke in houdgreep genomen na een mooie overname op grond. Dikke proficiat, Quinten!
Jolan en Merlijn vochten gelijkaardige wedstrijden. Merlijn, de allerlichtste van alle deelnemers, verloor zijn 1ste kamp met tai o toshi. Zijn 2de wedstrijd ging er stevig aan toe, hij draaide zich telkens opnieuw uit een houdgreep of kantel en vocht goed door. Uiteindelijk belandde hij toch in een houdgreep en verloor. Zijn 3de tegenstander was net iets sterker, Merlijn kon niet winnen. Een iets minder dagje voor Merlijn, maar er komen nog wedstrijden en dan ga je vast en zeker scoren! Goed gewerkt, Merlijn!
Jolan begon aarzelend en verloor zijn 1ste wedstrijd. In zijn 2de kamp tegen een judoka uit Londerzeel was hij heel sterk en domineerde de wedstrijd. Slechts 5 sec. voor het einde van de wedstrijdtijd kon de tegenstander hem verrassen en scoorde nog een waza ari. Jammer! De laatste kamp begon Jolan supergemotiveerd maar de tegenstander was een ervaren judoka van Moorsel en onze Jolan verloor. Winnen en verliezen ligt soms dicht bij elkaar; Je doet het prima, Jolan, volgende keer lukt het vast wel!
We willen al onze judoka’s proficiat wensen met hun deelname, enthousiasme, inzet en gedrevenheid! Doe zo verder, jongens!

https://photos.gstatic.com/media/slideshow.swf

Advertentie