Interprovinciale Kampioenschappen U13

Op wapenstilstand, dinsdag 11november, waren het de interprovinciale kampioenschappen voor de U13 to Schoten (Antwerpen).
Margot De Clercq van JCO was een van de geselecteerden voor de provincie Oost-Vlaanderen.
Bij de interprovinciale kampioenschappen vechten judoka’s van verschillende provincies tegen elkaar maar komen ze uit voor de kleuren van hun provincie. Deelnemen kan enkel na selectie van het provinciaal comité.
De provincie Oost-Vlaanderen eindigde op de tweede plaats. West Vlaanderen ging dit jaar met de titel lopen.
Margot was sterk onder de indruk van het deelnemersveld, en dat beïnvloede haar wedstrijden.
Alhoewel ze tijdens alle kampen duidelijk de sterkste en betere judoka was kon ze de kampen niet winnen. Eerste kamp had ze niet onmiddellijk een antwoord op de assertieve koshi-guruma van haar tegenstandster. Op grond kon ze bijna de kamp in haar voordeel afmaken maar de scheidsrechter liet niet verder doorvechten. De laatste 10seconden (nog steeds gelijkstand) en onverwachts werd de kamp met koshi guruma (heupworp) beslecht.
Tweede wedstrijd vocht Margot knap tot op het einde uit, maar haar tegenstander had puntenvoordeel dankzij ippon seoi nages. Derde wedstrijd verliep terug gelijkopgaand maar kwam ze in houdgreep terecht waar niet uit te geraken was.
Maar Margot komt terug van deze selectie met de wetenschap dat ze alle wedstrijden kan winnen en een pak ervaring rijker.
Knap gevochten!!

 

Advertentie
Geplaatst in U13