U11/U13 Kruishoutem

Kruishoutem2015_006
Kruishoutem2015_001 (1)Boris, Max-Emile en Wout waren present in Kruishoutem bij de U11. Boris mocht de spits afbijten, maar werd verrast door de tegenstander die stevig rond zijn nek vastpakte. In zijn tweede wedstrijd had hij de bovenhand, maar greep aan het eind van de wedstrijd de broek van de tegenstander vast. Onbewust, maar de scheidsrechter had het gezien, dus verloor Boris de kamp. In zijn derde kamp kwam Boris in een hou dgreep terecht en toonde enkele mooie mogelijkheden om te ontsnappen, maar het was net niet genoeg.
Max-Emile had de bovenhand in zijn eerste kamp en won die met yuko. In zijn tweede gevecht counterde hij tot twee keer toe een aanval van zijn tegenstander met ko soto gari, en eindigde met een houdgreep: opnieuw winst. In zijn derde wedstrijd ging het gelijk op. Het regende aanvallen langs beide Kruishoutem2015_005kanten, maar geen van beide kon scoren, tot 5 seconden voor tijd Max-Emile een koshi guruma probeerde, maar de tegenstander kon overnemen met o goshi. Toch heel goed gevochten!
Wout had af te rekenen met sterke tegenstanders. Hij verweerde zich als een leeuw, maar helaas zonder resultaat. Nochtans probeerde hij goed te ontsnappen aan de greep rond zijn nek, maar hij moet er nog iets meer in geloven, dan komt het wel goed!
Dapper gevochten, jongens, doe zo verder!!
In de namiddag waren Thijs De Langhe, Jolan Tanaka, Ruben Hasaert, Brent De Clercq en Senne Engels van de partij, want dan was het aan de U13.
Ruben, Senne en Brent konden direct van start. Ruben beet de spits af, de tegenstander zette een heupworp (koshi guruma) in en nam Ruben in een houdgreep . Net toen de bel ging slaagde hij erin het been van zijn tegenstander te nemen om de houdgreep te verbreken, maar…. net te laat. Ippon voor de andere pKruishoutem2015_003artij. Tweede wedstrijd nieuwe kans, maar Ruben werd verrast door een beenveeg van de tegenstander, waarvoor die ook een ippon kreeg en einde partij. Derde match liet Ruben zich niet meer verrassen, en probeerde zich naar een overwinning te kampen. Waar Ruben niet kon scoren slaagde zijn tegenstander erin tweemaal een waza-ari te krijgen wat gelijk is aan ippon en einde wedstrijd. Blijven erin geloven Ruben!
Senne startte zijn eerste kamp mooi met een beenveeg (ko-soto-gari) als overname op een heupworp (koshi-guruma) van de tegenstander en kreeg hiervoor een waza-ari. Senne probeerde verder meermaals zijn tegenstander op grond in houdgreep te nemen maar slaagde er niet in. Iets later kon Senne opnieuw een beenveeg (ko-soto-gari) inzetten en kreeg hiervoor opnieuw een waza-ari. Dubbele waza-ari is ippon en einde match, overwinning voor Senne. Tweede wedstrijd werd Senne in het begin verrast met een heupworp (uchi-mata) en ippon voor de tegenstander.Derde kamp beloofde de moeilijkste te worden. Senne ving zijn tegenstander goed op en anticipeerde mooi op de ippon-seo-nages (schouderworp) van de tegenstander. Naar het einde toe slaagde zijn tegenstander erin om een geslaagde schouderworp in te zetten , ippon tegen voor Senne.
Knap gedaaKruishoutem2015_002n.
Brent startte tegen een streekgenoot uit Zottegem. Hij pakte uit met een mooie heupworp (uchi-mata) en werd beloond met Yoko. Iets later probeerde Brent een andere heupworp (koshi-guruma) in te zetten waarvoor hij een waza-ari kreeg. Eerste wedstrijd gewonnen door Brent. Bij zijn tweede wedstrijd was Brent net iets te enthousiast waar zijn tegenstander gebruik van maakte en Brent door een heupworp met ippon op achterstand zette. Derde wedstrijd was ook voor Brent een van de moeilijkste. Tegenstander zette heupworp (uchi-mata) in en kwam in houdgreep terecht waar geen uitkomen aan was. Ippon voor de andere judoka. Goed gekampt Brent.
Er waren veel judoka’s/deelnemers in Kruishoutem en dat zullen Jolan en Thijs geweten hebben. Hun poules kwam helemaal op het laatste aan bod.
Jolan startte zijn eerste wedstrijd mooi, probeerde beenvegen , maar stapte op een bepaald ogenblik mee met de tegenstander en kwam op de tatami te liggen met een heupworp (harai-goshi) en ippon voor de tegenstander. Tijdens zijn tweede wedstrijd gleed Jolan op een bepaald ogenblik uit waar zijn tegenstander net gebruik van maakte om een beenveeg in te zetten, ippon tegen. Derde wedstrijd ging gelijk op, Jolan reageerde goed op de tegenstander , probeerde enkele beenvegen maar kwam niet tot scoren. Zijn tegenstander counterde Jolan op een ogenblik met een beenveeg tegen (ko-uchi-gari) en kreeg hiervoor een waza-ari. Goed gevochten Jolan, blijf erin geloven!
Thijs mocht de wedstrijddag in Kruishoutem afsluiten met de allerlaatste wedstrijd van het tornooi. Tijdens zijn eerste kamp kon hij zijn tegenstander tegen de grond krijgen en in houdgreep houden. Maar net niet lang genoeg, Thijs kreeg hiervoor een yoko. Maar won toch verdiend de wedstrijd. Tweede wedstrijd kwam Thijs in houdgreep terecht en slaagde er tot tweemaal toe in om eruit te draaien, maar de derde maal was teveel. Ippon voor tegenstander. Laatste wedstrijd van de dag had Thijs de overhand, maar kwam niet tot scoren. Zijn tegenstander counterde met een beenveeg (ko-uchi-gari) en kreeg hiervoor een waza-ari. Knap gekampt.
Kruishoutem was een tornooi op hoog niveau en onze jongens mogen er trots op zijn dat ze ook op dit niveau hun mannetje kunnen staan. Winnen is nog niet altijd mogelijk maar dat komt zeker nog.
Advertentie