Groen Blauw Tornooi Moorsele

Kruishoutem2015_001
Het groenblauw tornooi van Moorsele vond plaats op zondag 19 april.
Zoals de naam het al aangeeft is het enkel toegankelijk voor groen en blauwe gordels.
Voor U15 is dat geen probleem want bruin kan nog niet in die reeks. Voor de U18 was de opdracht nog iets zwaarder omdat de leeftijdscategorieën U18/U21 en +21 samengevoegd werden. Een goede test voor onze laatstejaars U18.Voor JCO namen deel bij U15  : Margot De Clercq en Quinten De Troyer. Bij de U18 waren het Cas Saessen, Arno Robbens en Stijn Verscheure.Quinten kon startte goed en kon zijn eerste wedstrijd vlot winnen met ippon. Maar verloor in de kwartfinale en herkansing telkens met houdgreep.

Margot had haar dag niet, ze kwam uit in een poullesysteem. Verloor haar eerste wedstrijd tegen de latere winnares.  De tweede wedstrijd ging al beter  en de derde nog wat beter,maar de tegenstandsters gingen wel met de overwinning lopen.  Bleek later tijdens de medaille-uitreiking dat men na de wedstrijden toch nog een tegenstandster in de poulle uit een lagere gewichtcategorie had gezet. Maar in het tumult van de andere wedstrijden heeft niemand hiervan gehoord en mistte Margot die match. Toch wel speciaal.
Onze eerstejaars U15 hadden het niet gemakkelijk maar als ze op deze manier blijven verder kampen en trainen komen de overwinningen zeker.

Arno mocht al eerste U18 opkomen en verloor zijn eerste wedstrijd met ippon van de latere winnaar. Arno kreeg herkansing en herpakte zich vlot, won zijn eerste herkansing, tweede herkansing en verloor daarna nipt voor de derde plaats.

Cas starte goed en won zijn eerste kamp. Tweede kamp in kwartfinale werd verloren en Cas kreeg herkansingen. In de eerste herkansing won Cas opnieuw maar de kamp voor de derde plaats lukte ook bij hem net niet.
Stijn moest wachten tot het einde van de namiddag voor hij in actie mocht komen. Stijn vocht knap, moest zich tijdens slechts 1 wedstrijd gewonnen geven tegen de latere winnaar en kon naar huis met een knappe bronzen medaille en derde plaats.

Alles bij elkaar toch wel een zeer leerrijke en geslaagde wedstrijddag.

Proficiat allemaal
Knap gedaan allemaal!

Advertentie