U11/U13 Wachtebeke : de JCO jongens zetten door

Wachtebeke2015_002Op Zondag 3 mei was er het tornooi van Wachtebeke, dat gewoontegetrouw doorgaat op het Provinciaal domein. Toch wel een van de mooiste locaties van alle tornooien. Bij JCO hadden we in totaal 7 deelnemende judoka’s . Twee U11 : Toon Bert en Max-Emille Platteeuw, Vijf U13 jongens : Casper De Troyer, Thuij

’s Voormiddags was het de beurt aan onze U11 jongens en zij deden dat zeker niet slecht. Voor Toon was het zijn debuut, en hij slaagde er in om toch 1 wedstrijd verdient te winnen. Op Max-Emille stond geen maat en hij won twee van zijn drie wedstrijden. Knap gedaan jongens!

In de namiddag was het aan de U13 boys. Casper en Thijs mochten er als eerste aan beginnen. Beide kwamen uit in een poule met 5 judoka’s.
Casper die zijn wederoptreden maakte na een langdurige nekbleWachtebeke2015_003ssure was toch wel zenuwachtig. Hij had zich voorgenomen om zich niet in de nek te laten nemen. In zijn eerste 2 wedstrijden slaagde hij in zijn opzet. Hij vocht zijn wedstrijden volledig uit, zijn tegenstander kon hem niet in de nek nemen maar hij kon de wedstrijden niet winnen. Tijdens de derde match was de buit binnen , dankzij een mooie overname, tot 1 seconde voor het einde. Toen kwam Casper in een houdgreep terecht waar geen uitkomen aan was. Overwinnen voor de andere partij. De vierde en laatste wedstrijd was er teveel aan, Casper bood sterk weerwerk maar de tegenstander slaagde er toch in hem in de nek te nemen en met een koshi-guruma-achtige beweging tegen de mat te gooien en in houdgreep te nemen. Ook al werd er niet gewonnen, opdracht volbracht en een knappe herstart.

Thijs had er zin in en dat hebben zijn tegenstanders geweten. Eerste wedstrijd werd vlot gewonnen met ippon. Tijdens de tweede wedstrijd kon de tegenstander Thijs verrassen en de kamp winnen. Maar tijdens de derde kamp stond er geen maat op Thijs, overwinning met ippon. Voor zijn vierde kamp had Thijs’ tegenstander forfait moeten geven wegens blessure bij een vorige wedstrijd, dus ook hier overwinnen voor Thijs. Dik verdiende tweede plaats!
Jan-Pieter was de volgende judoka die eraan mocht beginnen. In de eerste kamp was het gewichtsverschil met zijn 4kg zwaardere tegenstander er toch wel teveel aan. Overwinning voor de tegenpartij. Tijdens zijn tweede kamp probeerde Jan-Pieter enkele geslaagde overnames maar kwam niet tot scoren. Iets verderop in de kamp kon de tegenstander dat wel met vol punt (ippon). Tijdens de derde kamp was er een zeer vlotte start van Jan-Pieter, maar op een bepaald ogenblik kwam hij op de heup van zijn tegenstander terecht. Deze maakte hiervan gebruik daar een heup-beenworp (uchi-mata) in te draaien. De worp was zo snel dat ook de tegenstander het evenwicht verloor en vol op Jan-Pieter terecht kwam. Vol punt (Ippon) voor de tegenpartij en een toch wel pijnlijke buik voor Jan-Pieter. Blijven erin geloven Jan-Pieter, de overwinningen komen dichterbij.

Brent, onze man voor het grondwerk, slaagde er tijden de eerste wedstrijd niet in te winnen. Zijn tegenstander kon hem in houdgreep nemen waar Brent echt niet uit geraakte. Maar tijdens de tweede kamp kon Brent overtuigend met ippon winnen. Tijdens de derde kamp kon zijn tegenstander toch de overwinning afsnoepen door ippon te scoren. Verschil tussen winst en verlies is altijd zeer miniem, blijven doorzetten Brent!

Ruben kwam als laatste in actie. Tijdens zijn eerste twee kampen slaagde hij er niet in om te winnen. Maar desalniettemin, Ruben kwam toch telkens met goede moed en de glimlach van de mat. Laatste kamp wou Ruben absoluut een vuist maken en dat deed hij ook. Het moet wel de kortste wedstrijd van de dag geweest zijn. Ruben kwam onmiddellijk na het groeten een geslaagde heupworp in en vol punt (ippon) en overwinning voor hem. De juiste instelling is er al Ruben, positief blijven denken, er plezier aan beleven en er blijven in geloven!

Op het eind van de dag konden al de JCO judoka’s met een mooie medaille en de herinnering aan een leuke namiddag met de glimlach op het gezicht terug naar huis.

Tot op de volgende in Wetteren!

Advertentie