U11/U13 Berlare 21 februari 2016

Judoclub Oosterzele was met 8 judoka’s vertegenwoordigd op het tornooi van Berlare U11/U13.

In de voormiddag kwamen Mattis De Winne en Milan Coppens aan de beurt. Voor Milan was het zijn vuurdoop, hij begon met winst in zijn eerste kamp: score met o soto gari! Zijn tweede en derde kamp kon hij niet winnen, ondanks mooie aanvallen. Maar 1 kamp winnen op een eerste tornooi is wel super, hoor, Milan, proficiat! Mattis begint zijn dagje ook super, met 2 x o goshi in zijn eerste kamp en winst! In zijn tweede kamp belandt hij in houdgreep (verlies) en in zijn laatste kamp doet hij een mooie overname op o goshi maar draait niet ver genoeg door waardoor hij op zijn rug landt en de winst naar de tegenstander gaat. Prima gekampt, Mattis!

In de namiddag kwamen de judoka’s U13 aan de beurt: Ruben Haesaert, Brent De Clercq, Casper De Troyer, Thijs De Langhe, Sander De Winne en Max-Emile Platteeuw.  Max-Emile had zijn dagje niet: verlies met houdgreep in zijn eerste kamp. Tijdens zijn tweede kamp deed hij veel aanvallen en kon hij zijn tegenstander in houdgreep nemen, de winst leek binnen maar dan keerde de wedstrijd: zijn tegenstander kon ontsnappen en nam Max-Emile in houdgreep. Ook in zijn laatste kamp geraakt Max-Emile in houdgreep en verliest. Geen probleem Max-Emile, je hebt goed je best gedaan! Goed blijven trainen en volgende keer win je vast opnieuw! Tijdens zijn eerste kamp eindigt Sander ook in houdgreep. De tweede kamp komt Sander wel goed op dreef en doet hij verschillende mooie aanvallen maar het lukt niet om te scoren, zijn tegenstander kan wel scoren met een worp. Tot in de laatste kamp blijft Sander alles geven, hij valt veel aan (vooral mooie o soto gari) maar het lukt niet om de tegenstander tegen de tatami te werpen. Ook hier eindigt de kamp met verlies voor Sander. Goed gewerkt maar blijven trainen, Sander, want de aanhouder wint! Thijs start met een waza ari en een yoku in zijn eerste kamp, maar ook zijn tegenstander kan scoren en gaat uiteindelijk met de winst lopen. De tweede kamp is de beste voor Thijs: hij scoort met tai o toshi en werkt af met houdgreep: ippon! In zijn laatste kamp kan Thijs uit een houdgreep draaien met een mooie techniek maar het mag niet zijn, zijn tegenstander scoort nog en hij verliest. Winst en verlies liggen soms hèèl dicht bij elkaar, zeker als je tegenstanders van hetzelfde niveau zijn. Mooie wedstrijden, Thijs! Casper begint met een heel spannende kamp, valt aan met o uchi gari maar de tegenstander scoort een yoku. In de tweede kamp krijgt Casper een waza ari tegen en geraakt hij niet meer uit houdgreep. Tijdens de derde wedstrijd werkt Casper heel goed, hij scoort een yoku met o uchi gari en doet een counterbeweging op een offerworp, door een kleine fout belandt hij echter eerst op de grond en gaat het punt naar zijn tegenstander. Heel goed gewerkt, Casper, volgende keer is het vast winst voor jou! Brent kan in de eerste kamp uit een tatehoudgreep van zijn tegenstander geraken door over te draaien, een tweede keer lukt het hem niet: houdgreep voor de tegenstander. Brent herpakt zich super in zijn tweede wedstrijd, hij neemt o soto gari over en scoort waza ari. Een tweede waza ari krijgt hij voor 15’houdgreep: ippon voor Brent. De laatste wedstrijd is ook beslissend op grond. Brent kan nog een 1ste keer uit de houdgreep draaien maar moet daarna zijn tegenstander de overwinning laten. Prima gewerkt, Brent! Ruben valt aan in zijn eerste wedstrijd met o goshi en koshi guruma maar wordt gegooid met een o soto gari en verliest de wedstrijd. Op grond in zijn tweede wedstrijd kan Ruben 2 x uit houdgreep ontsnappen, maar de tegenstander kan wel een score pakken met waza ari, Ruben scoort nog met een beenveeg (yoku) maar dat is niet voldoende om de winst binnen te halen. In de laatste wedstrijd komt Ruben onder stoom. Hij combineert mooi voor/achter en scoort 2 x waza ari: ippon om te eindigen. Goed zo, Ruben!

Proficiat aan al onze jonge atleten en ook een dikke merci aan de supporters!!

U11Berlare_002

 

Advertentie