U11/U13 Kruishoutem 20 maart 2016

Judoclub Oosterzele was met 5 judoka’s vertegenwoordigd op het tornooi van Kruishoutem U11/U13.

In de voormiddag was het de beurt aan Matisse Forret, voor zijn 2de tornooi van dit jaar. Eerste en derde wedstrijd hard gestreden en mooie aanvallen (uke goshi en koshi guruma) maar verloren. De tweede wedstrijd gewonnen met een waza ari, gescoord met een mooie uke goshi! Prima gedaan, Matisse!

In de namiddag waren onze U13 judoka’s aan de beurt. Ook zij hebben het super gedaan, elke judoka heeft minstens 1 wedstrijd gewonnen! Thijs De Langhe en Brent De Clercq mochten de spits afbijten. Thijs begon zijn eerste kamp met mooie aanvallen maar zijn tegenstander kon hem in houdgreep nemen; verlies met ippon. Nu hij goed wakker was, zagen we hem in zijn tweede kamp knap judo doen met een supermooie o uchi gari en een waza ari op de eindscore! Tijdens de derde kamp moet hij iets langer kampen dan nodig, hij scoort 2 x waza ari (waarvan 1ste met een prachtige schakelbeweging o goshi-ko uchi gari), waarbij de scheidsrechter de 2de score verkeerd aan de tegenstander geeft. Hij laat het niet aan zijn hart komen en werkt mooi af met houdgreep. Supergoed gewerkt, Thijs en een verdiende 2de plaats! Brent start ook supergoed met winst na  prachtige schakel uki goshi-ko uchi gari: waza ari en afgewerkt met houdgreep: ippon! De tweede kamp wordt de zwaarste voor Brent. Beide judoka’s zijn elkaar waard maar Brent doet meer en mooiere aanvallen, hij krijgt dan ook de overwinning (op beslissing) toegewezen. En dan de laatste kamp: een belangrijke wedstrijd want ook deze judoka heeft al zijn vorige kampen gewonnen. Brent kwam, zag en overwon in amper 4 seconden, de mooiste ippon van de dag na overname met o goshi! Brent behaalt zo de eerste plaats in zijn poule: proficiat, Brent!

Boris Nollet en Ruben Haesaert zijn later op de dag aan de beurt. Boris start wat onzeker en verliest met houdgreep. Zijn 2de kamp is zijn beste van de dag: mooie score met o soto gari: waza ari en onmiddellijk neemt hij zijn tegenstander in houdgreep: ippon voor Boris! De laatste tegenstander had duidelijk meer ervaring en Boris verliest deze kamp. Goed gedaan, Boris! De eerste kamp van Ruben is er eentje met veel grondwerk: hij belandt in houdgreep en kan een paar maal het been van zijn tegenstander omklemmen maar uiteindelijk verliest hij. De tweede kamp is een harde wedstrijd. Ruben komt mooie o goshi in maar zijn worp wordt overgenomen en hij krijgt waza ari tegen. Ook hier belandt hij 2x in houdgreep maar  hij kan telkens opnieuw ontsnappen. Jammer dat er geen score meer komt voor Ruben want zo verliest hij met waza ari. En dan de laatste wedstrijd van de dag… Ruben is er klaar voor: hij scoort waza ari met schakel o goshi-ko uchi gari en neemt onmiddellijk houdgreep: ippon voor Ruben. Wat een mooie afsluiter van deze dag. Prima, Ruben!

Een dikke proficiat aan al onze judoka’s èn hartelijk dank aan de supporters!

U11

U11KRuishoutem

U13

U13 Kruishoutem

Advertentie