U15/U18+ Moortsele : zilver voor Margot

Margot De Clercq en Jolan Tanaka waren de U15 deelnemers voor JCO in Moortsele.

Jolan vocht een stevige eerste wedstrijd maar kon nog niet op tegen de latere winnaar. Herkansing voor Jolan. Jolan kampte een zeer goede wedstrijd maar kon zijn tweede wedstrijd niet winnen. Goed gekampt Jolan, er blijven in geloven.

Margot kwam uit in een poule , verloor haar eerste wedstrijd maar haar twee volgende wedstrijden won ze met volle overtuiging . Een knappe tweede plaats en zilver voor Margot.

Bij de U18+ bruine en zwarte gordels waren er voor judoclub Oosterzele 2 deelnemers.

Stijn mocht als eerste aantreden in de categorie -90/-100kg. Hij was bij verre de jongste in zijn categorie. Stijn begon met goede moed aan zijn eerste kamp en kwam met yuko op voorsprong. Naarmate de kamp vorderde nam zijn tegenstander, de latere winnaar in deze categorie, de bovenhand. De meer ervaren judoka haalde het uiteindelijk na enkele minuten met een ippon. De tweede kamp van Stijn had eenzelfde verloop. Hij begon goed, nam initiatief, maar moest op het einde toch de duimen leggen tegen een sterke en meer ervaren tegenstander. Na een kleine peptalk van zijn coach J, begon Stijn gevat aan zijn derde kamp. Hij nam de bovenhand en stond die niet meer af, ippon met een mooie overname na een tiental seconden. Bij zijn laatste kamp had Stijn problemen om zijn tegenstander onder controle te houden. Halfweg wist werd hij verrast door een snedige aanval en verloor met ippon. Al bij al goed gevochten en een ervaring rijker.

 

Cas kwam uit in de bij verre meest bezette categorie deze tot 73 kg. Hij vocht goed tot heel goed tegen moeilijke tegenstander. Deze was meer ervaren en kon daardoor een kleine voorsprong, een yuko behaald halfweg, behouden tot het einde van de kamp. Ondanks verwoede pogingen van Cas lukte het niet om te scoren, dit mede door de defensieve en passieve houding van zijn tegenstander. Cas was uitgeloot in de eerste ronde en kwam dus rechtstreeks uit in de kwartfinale, hierdoor had hij recht op een herkansing. In deze kamp, tegen een sterkere tegenstander, had Cas bij sommige momenten de bovenhand. Spijtig genoeg kon Cas opnieuw niet scoren, zijn tegenstander ook niet, waardoor de wedstrijd beslist werd aan de hand van strafpunten in het nadeel van Cas. Ondanks dit alles mag hij trots zijn op zijn prestaties.

Knap gedaan allemaal, ook de coaches 🙂

U18+ Moortsele

Advertentie