U11/U13 Wetteren 14 mei 2016

3 U11 judoka’s namen deel voor JCO in Wetteren : Matisse Foret, Mattis De Winne en Bran Van Delsen. Alle drie waren ze met volle moed uit hun bed gestapt die ochtend.  Matisse Foret was als eerste aan de beurt en liet zich in de eerste seconde verrassen met een heupworp, ippon tegenstander. Matisse blesseerde zich maar wou verder kampen. Tweede wedstrijd vol goede moed maar Matisse en zijn tegenstander wilden onmiddellijk van bij start dezelfde beenworp inzetten en de tegenstander was net een fractie sneller. Matisse blesseerde zich opnieuw tijdens het neerkomen en moest zijn laatste kamp hierdoor forfait geven.

Mattis De Winne kampte een knappe eerste kamp die hij domineerde maar door een kleine onoplettendheid met kleinste verschil (yoko) toch voor de tegenstander moest laten. In zijn tweede kamp kwam Matisse halverwege in een houdgreep terecht waar het onmogelijk uitkomen was. Derde en laatste kamp  ook knap gevochten , maar toch overwinning voor de tegenstander.

Bran was goed gestart maar liet zich verrassen in zijn eerste wedstrijd. Tweede wedstrijd kon hij ook nog net niet naar zich toetrekken. Derde wedstrijd was Bran zo gedreven dat hij de wedstrijd in vrij korte tijd naar zijn hand zette en won.

In de namiddag was het aan onze U13s. Met 4 waren ze : Brent, Ruben, Boris en Sander.

Ruben en Boris mochten als eerste aan de slag. Boris vocht in zijn eerste wedstrijd heel goed, maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven tegen een sterkere tegenstander uit Nederland. In zijn tweede wedstrijd liep Boris direct op een counter, dit verlies kwam hard aan en ondanks een peptalk van de coach was hij hiervan nog niet hersteld in zijn 3de wedstrijd.

Ruben was in zijn eerste wedstrijd nog niet goed wakker en liet zich verrassen. Na een lichte beenveeg kwam hij in een houdgreep terecht waar hij niet meer uitraakte. In zijn 2de wedstrijd was hij gebeten om beter te doen. Hij vocht een goede wedstrijd maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkenning. Desondanks kon hij zich nog helemaal opladen voor zijn laatste wedstrijd. Met resultaat, hij kon zijn tegenstander in houdgreep nemen en won met ippon.

Brent was de volgende die aan de beurt was. Zijn eerste wedstrijd won hij vlot met ippon na een overname. Zijn tweede wedstrijd verliep goed, maar op het grondwerk verloor hij de controle over zijn tegenstander en kwam in een houdgreep terecht waar hij niet meer uitkwam. In zijn laatste wedstrijd vocht Brent terug met overgave, maar kwam uiteindelijk opnieuw in een houdgreep terecht.

Tot slot was Sander aan de beurt. Hij had lang moeten wachten en dat was er aan te zien. In zijn eerste wedstrijd liet hij zijn tegenstander alle kanten van de mat zien om hem uiteindelijk met een mooie heupworp tegen de mat te gooien. Een prachtige ippon! Sander ging op zijn elan door in zijn 2de en 3de wedstrijd, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander.

Allen hebben mooie wedstrijden gevochten en zijn een ervaring rijker, die goed van pas zal komen bij een volgende keer!

 

Advertentie