U15/U18/U21+ Zelzate 29 mei 2016

Afsluiter van dit seizoen is het tornooi van Zelzate. Met 4 judoka’s werd er deelgenomen. Bij de U15 was Quinten De Troyer van de partij, Cas Saessen nam deel in de U18 en Arno Robbens en Stijn Verscheure waren onze eerstejaars U21 deelnamen in de reeksen van U21+, voor alle judoka’s vanaf 17 jaar tot ….

Quinten in de categorie -46kg begon als eerste judoka van JCO. Hij vocht een knappe wedstrijd waarin hij de kamp domineerde met mooi aanvallend judo waarop zijn tegenstander geen antwoord had, maar kwam niet tot scoren van het maximum . Bij het inzetten van een worp werd hij gecounterd en ippon voor de tegenstander. Quinten kon niet rekenen op herkansingen.

Cas vocht in de -66kg in Zelzate. Eerste knap werd knap en overtuigend gewonnen met houdgreep. In de halve finale kon Cas zijn kumi-kata niet opdringen.  Zijn tegenstander kon hierdoor een geslaagde beenworp inzetten. Herkansingen voor Cas. In de wedstrijd voor de derde plaats maakte Cas duidelijk dat hij voor een medaille kwam. Iets voorbij halfweg zette Cas een heupworp in en maakte het af met een houdgreep. Verdiende derde plaats voor Cas.

Arno, -73kg, was voor de eerste ronde vrijgeloot. Zijn eerste kamp klaarde hij vrij snel in zijn voordeel met een knappe schouderworp. Tijdens de tweede kamp tegen een zwarte gordel met veel ervaring blesseerde Arno zich aan de schouder. Hij verloor hierdoor ook de kamp. Herkansing voor Arno. Ondanks de blessure wou Arno toch kampen voor de derde plaats. Spijtig genoeg speelde de blessure hem parten en kon hij hierdoor zijn medaillewedstrijd niet in zijn voordeel afronden tegen een voormalig Belgisch kampioen.

Stijn, die afgetraind had naar -100kg, kwam uit in een poule met 2 judoka’s. De winnaar zou de judoka zijn die het eerst twee matchen kon winnen. Stijn’s tegenstander was een zeer ervaren (oudere) competitiejudoka. Stijn probeerde wel maar zijn jeugdig enthousiasme kon het voorlopig nog niet halen van de meer ervaren tegenstander. Een welverdienden zilveren plak  voor Stijn.

Coach Rudy was tevreden want hij had van al de judoka’s mooie bewegingen en veel inzet gezien. Dit beloofd voor de toekomst!

Video van Cas zijn gevecht voor de derde plaats : 20160529_131622.mp4

 

Advertentie