Tornooi U11/U13 Aalst

Gewoontegetrouw is Aalst de eerste competitie voor onze U11/U13 van het seizoen. Het tornooi met deelnemers uit Nederland en  Wallonië was volledig volzet, ter plaatste inschrijven ging niet meer.

7 vroege  vogels van Judoclub Oosterzele waren paraat om van een tornooisfeer te proeven bij de U11.   Briek Van Delsen, Finn Van Tricht, Lothar Mahieu, Jarne De Sloover, Bram D’herde, Remie Buysse en Kobe Caekebeke waren van de partij.  Spijtig genoeg, door een  miscommunicatie kon Anna Houthoofd er niet bij zijn.  Enkel Jarne  was al een ervaren wedstrijdjudoka.  In de namiddag bij de U13 was Mattis De Winne van de partij.

Na de weging en gemeenschappelijke opwarming was  het toch wel een heel eindje wachten voor de poules van onze judoka’s aan bod kwamen. Maar wanneer de eerste van onze judoka’s aan zijn wedstrijd begon, startten de andere poules van de JCO judoka’s bijna gelijktijdig verspreid over drie tatami’s.

Remie mocht de spits afbijten voor de groep tijdens zijn allereerste competitiewedstrijd. Remie liet zich verassen door de snelheid waarmee een wedstrijd begint en werd onmiddelijk gevloerd. Beginnersfoutje, geen erg. Tijdens zijn volgende twee kampen liet Remie zich niet meer verrassen in het begin. Remie kampte zeer voorzichtig maar goed  maar kon geen wedstrijd winnen. Volgende keer zal er zeker een gewonnen kamp voor je zijn Remie, blijf je positieve zelf.

Jarne, onze ervaren man, won zijn eerste kamp vrij makkelijk. De volgende twee kampen had Jarne het niet zo gemakkelijk. Hij kampte positief en goed maar kon dit niet in een overwinning omzetten. Blijven doorgaan op deze weg Jarne, je hebt de juiste ingesteldheid.

Kobe kende een valste start en verloor zijn eerste wedstrijd ook al kampte hij zeer positief. Maar herpakte zich vrij snel voor zijn volgende kamp die hij dan ook overtuigend won. De laatste wedstrijd moest hij nipt de duimen leggen.  Doe zo verder Kobe.

Bram begon er met volle moed aan maar stootte op enkele ervaren tegenstanders. Ondanks zijn positieve instelling en drive om ervoor te gaan slaagde hij er niet in een kamp te winnen. Toch bleef Bram positief.  Blijven ervoor gaan Bram. De spirit is er al, de resultaten komen vanzelf en zijn op dit ogenblik ondergeschikt aan de beleving.

Finn die had ook niet alle geluk bij zijn loting.  Hij kwam in een poule met ook enkele ervaren rotten. Tijdens de eerste kamp was de overwinning voor de tegenstander. Bij de tweede kamp kwam Finn pijnlijk met zijn achterhoofd tegen de mat en moest hij forfait geven voor de laatste kamp. De eerste competitiekennismaking was wat moeilijk door die blessure, maar je komt hier sterker uit en volgende keer beter.

Ook voor Briek was de eerste wedstrijd een moeilijke hindernis. De tweede kamp vlotte al veel beter en werd nipt verloren. Tot Briek zich voor zijn derde kamp oplaadde en die met volle overtuiging kon winnen. Briek startte als een diesel, rustig maar eenmaal op toeren was hij niet te stoppen.  Blijven ervoor gaan  Briek.

Ook als was het zijn allereerste wedstrijd, Lothar stapte de mat op alsof hij nog nooit iets anders had gedaan. En dat hebben zijn tegenstanders gemerkt. Lothar kampte zicht in alle drie zijn wedstrijden tot winnaar. Knap debuut.

In de namiddag was het de beurt aan de U13. Voor JCO was Mattis van de partij.  Mattis kampte zeer geconcentreerd en nam alle tips tot zich op. Hij won al zijn wedstrijden op zeer korte tijd met verschillende bewegingen en kampte zeer slim en zelfs tactisch. Goed gestart Mattis.

Onze jongens op de eerste wedstrijddag waren een toonbeeld van sportiviteit en de juiste instelling. Vriendelijk maar er toch voor gaan en zich niet laten ontmoedigen bij tegenslag. Een dikke proficiat aan alle deelnemers. Hopelijk doen jullie allemaal terug mee in Berlare in Februari.

 

 

Advertentie