U11/U13 Aalst

Aalst staat gekend als de start van het competitieseizoen voor onze jongeren. 4 judoka’s van JCO waren van de partij dit jaar.  Briek, Remie, Jarne en Fiona.

Briek onze enige vertegenwoordiger in de U11 kreeg eerst een oefening in geduld, tegen de middag was  hij pas aan de beurt, maar Briek wou er vrij snel komaf mee maken en dat hebben zijn tegenstanders geweten. In alle  3 zijn wedstrijden maakte hij er in een minimum van tijd komaf mee. Briek deed dit met allemaal verschillende bewegingen, alles gewonnen met mooi judo in een minimum van tijd, knap gedaan !

Remie, Jarne en Fiona waren na de middag aan de beurt.  Jarne begon zeer goed aan zijn eerst kamp.  Een heupworp bezorgde hem een half punt, Jarne nam zijn tegenstander in houdgreep maar maakte een klein foutje waardoor zijn tegenstander eruit geraakte. Ook al was Jarne de sterkere hij verloor zijn eerste kamp. Geen probleem want dat bleek een opwarmertje, Jarne won zijn volgende 2 kampen telkens door zijn tegenstander klemvast in houdgreep te nemen.

Remie toonde dat hij een judoka is die je niet zomaar opzij zet, ook al kon hij spijtig genoeg geen wedstrijd in zijn voordeel omzetten.  Hij maakte het al zijn tegenstanders zeer moeilijk en toonde dat hij reuzesprongen voorwaarts heeft gezet. Die winnende kamp komt er zeker Remie, volhouden.

Fiona maakte haar come-back  in Aalst en bijna was die al volledige geslaagd bij de eerste wedstrijd. Fiona domineerde de kamp tot het einde maar kon dat niet in een score omzetten, wat haar tegenstandster wel lukte. In kamp 2 kwam ze ongelukkig in een houdgreep terecht en dit speelde haar parten in haar laatste kamp. Maar toch kan je dit zeker een geslaagde come-back op de tatami noemen.

Knap gekampt van al onze deelnemers, maar ook hun sportieve , optimistische houding is een voorbeeld op competities. Bedankt voor de leuke dag en doe zo verder allemaal!

Remie, Jarne, Fiona en Briek
Advertentie