Zilver en brons op het Provincial Kampioenschap

Op 25 januari trokken we met een super-gemotiveerde selectie (Margot, Mattis, Louis en Bereket) naar het Provinciaal kampioenschap in Aalter.

Margot mocht daarbij de spits afbijten in de categorie dames U21 tot 63 kg. Geen gemakkelijke opdracht gezien haar gewicht (ze woog slechts 200 gr te veel voor de categorie -57 kg), leeftijd (nog maar 17) en beperkte competitie ervaring (blauwe gordel tussen tal van zwarte gordels met een pak meer wedstrijden achter de kiezen). Margot trok zich daar weinig van aan en vocht zich in 4 wedstrijden knap naar een 3de plaats. In de namiddag was het eerst de beurt aan Matthis in de U15 tot 38 kg. Van hem hadden we wel verwacht dat hij zou uitpakken en dat deed hij met een ippon na 5 seconden. Zijn 2de tegenstander was nog wat te sterk, maar Mattis herstelde zich prima en won zijn wedstrijd om de 3de plaats met 2 waza ari’s. Vervolgens (en ook een stuk tegelijker tijd) was het de beurt aan Louis (U15 tot 50 kg) en Bereket (U15 tot 60 kg). Louis verloor zijn eerste kamp met tomoe nage en kreeg jammer genoeg geen herkansing. Bereket, die voor het eerst aan een officiële competitie deelnam, won zijn eerste wedstrijd met waza ari (ippon seoi nage) en houdgreep. Hij won ook zijn 2de wedstrijd, deze keer met een fraaie hikkomi gaeshi (goed opgelet tijdens de les op vrijdag!) en mocht vervolgens kampen om het goud. Hij botste hier op de ervaring van zijn tegenstander uit Herzele en verloor op strafpunten.

Ook op het regionale kampioenschap op 9 februari in Tielt stelden Margot, Mattis en Bereket niet teleur. Zij vochten elk één of meerdere wedstrijden voor wat ze waard waren maar konden geen selectie voor het Belgisch kampioenschap in de wacht slepen.

Al bij al zijn we super trots op deze prestatie. Blijven trainen en dan volgen zeker nog meer podiumplaatsen!

Advertentie