Mattis Brons op Vlaams Kampioenschap

Na eerst brons te behalen op het Provinciaal Kampioenschap behaalde Mattis op 14 November ook brons op het regionaal of ook wel Vlaams kamioenschap te Nevele.

Aan het regionaal , Vlaams kampioenschap mogen enkel de mediallewinnaars van de verschillende provincies deelnemen. Deelnemen is dus al een prestatie op zich.

Mattis mocht deelnemen bij de U15 in de -46kg categorie.

De eeste match was al meteen tegen de latere winnaar (provincie Limburg). Mattis vocht een knappe kamp met mooie judoacties van beide kanten maar bij een offerworp op het einde had hij op dat moment geen verhaal.

Einde reis dachten we en we begonnen onze valiezen te pakken. Tot plots bleek dat er toch herkansingen waren. Mattis binnen de 2 minuten van gewone kledij in judopak en de mat op. De eerste herkansing was een verhaal van enkele seconden, binnen enkele seconden had Mattis zijn tegenstander gevloerd met ippon als gevolg. Match 2 , zelfde verhaal, knappe actie van Mattis en binnenn de minuut was de wedstrijd geklaard. In de kamp voor het brons (en de blauwe kimono 😉 ) kreeg Mattis een oude bekende vooreschoteld van de Provinciale kampioenschappen. Mattis domineerde de kamp, maar kon niet onmiddellijk de juiste opening vinden. Deze wedstrijd duurde langer de vorige twee tesamen maar in de laatste minuut kon Mattis een prachtige ippon-seo-nage uit zijn mouw schudden en de tegenstander lande vol op de rug. Brons voor Mattis en een toegangsticket voor de Belgische kampioenschappen te Herstal op 4 December.

Op de Belgische kampioenschappen mogen enkele de 4 beste van elke regio (Vlaanderen en Wallonië) het tegen elkaar opnemen.

Veel succes op het BK!

Advertentie