U13 Moorsele : Fanny

Op Zondag 3 april was er het U11/U13 tornooi te Moorsele (West-Vlaanderen). Voor Judoclub Oosterzele nam Fanny Vanhove Mylle deel. Het was voor Fanny de eerste keer op competitie na de lange Covid break.

Fanny begon haar eerste kamp zeer zenuwachtig , en moest wennen aan wedstrijdjudo. De eerste kamp werd verloren. Tweede kamp ging alles al veel beter en slaagde Fanny erin om bijna de volledige wedstrijd uit te doen en af en toe bewegingen in te komen. Bij haar derde kamp ging het gelijk op kwam Fanny regelmatig goeie worpen in en kon ook met de partner naar de grond, maar slaagde er niet in te scoren. Wat haar tegenstandster wel kon. Fanny deed de volledige wedstrijd uit maar moest voorlopig nog haar meerdere erkennen in haar tegenstandster. Bij elke wedstrijd werd Fanny beter en beter, bij haar vierde en laatste kamp van de dag kwam Fanny uit tegen een tegenstandster die al haar kampen al had gewonnen. Fanny kwam met vertrouwen de mat op en nam het initiatief vanaf het begin. Ze kon haar tegenstandster dan ook gooien met koshi-guruma en nam haar verder in houdgreep , waarna de kamp werd gewonnen met vol punt of Ippon.

Na de wedstrijden was er een prachtige medaille voor alle judoka’s.

Geslaagd tornooi, Fanny werd bij elke kamp beter en beter. Nu  met volle moed aan de slag op de trainingen na de paasvakantie om nog sterker aan de start te staan van de volgende westrijd.

Doe zo verder Fanny!

Advertentie