De groep van de volwassenen bestaat zowel uit jongeren die vanaf 14 jaar overstappen, twintigers, dertigers, veertigers,… . De jongeren kunnen in deze groep heel veel bijleren van de meer ervaren judoka’s, en omgekeerd houden de al wat oudere judoka’s rekening met de jongeren. Soepel trainen en vechten, met wederzijds respect staat steeds centraal.  De leeftijd- en gewichtsverschillen vormen dan ook geen enkel probleem in deze groep.

De volwassenen hebben een eigen mannenploeg die deelneemt in de derde nationale afdeling van de Interclubkampioenschappen. De bedoeling is dat elke jongere die graag deelneemt aan competities de kans krijgt om mee te vechten in deze mannenploeg. Ook hier wordt er veel belang gehecht aan de groepssfeer. In 2013 werd de mannenploeg kampioen.

De groep van de volwassenen bestaat niet alleen uit ervaren judoka’s. Iedereen kan op elke leeftijd nog starten met judo en aansluiten bij de groep. Alle zwarte banden in de club zijn meer dan bereid om beginnende judoka’s te begeleiden.

De volwassenen trainen drie keer in de week: op woensdag (19u30 – 21u), vrijdag (19u30 – 21u) en zondag (10u45 – 12u).

Advertentie